Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας, που συζήτησε την έκδοση Ψηφίσματος για την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., η Δημοτική Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πέλλας» Παπαδοπούλου Ολυμπία κατέθεσε την παρακάτω πρόταση Ψηφίσματος :

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ επανέρχεται στην επικαιρότητα από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, θέλοντας να εντάξουν την γειτονική χώρα στην ευρωατλαντική συμμαχία στα Δυτικά Βαλκάνια.
Η Ελληνική κυβέρνηση – και με την στήριξη όλων των ελληνικών αστικών κομμάτων – αναλαμβάνει το ρόλο, αλλά και την ευθύνη, να βοηθήσει προς αυτή την προοπτική. Μέσα απ’αυτήν τη προοπτική περνάει και ο στόχος της ελληνικής αστικής τάξης για ανάδειξη της χώρας μας σε ενεργειακό & διακομιστικό κέντρο. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στο να μπει φραγμός στα ανταγωνιστικά μονοπωλιακά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
Έχουμε πολύχρονη σχετική πείρα απο τις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις. Μας επιβεβαιώνουν πως η συμμετοχή της Ελλάδας σε Ε.Ε. & ΝΑΤΟ εμπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς και δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας» προτείνει :
► Στην διαπραγμάτευση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, στην οποία περιλαμβάνε-ται με οποιονδήποτε τρόπο ο όρος “Μακεδονία” και όποια παράγωγά του, αυτό θα πρέπει ρητά να γίνει αποδεκτό μόνο σαν γεωγραφικός προσδιορισμός.
► Να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα.
► Να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας»

Παπαδοπούλου Ολυμπία
Δημοτική Σύμβουλος