Η ήττα από τον Διομήδη στη Νέα Κίο, η ευκολία με την οποία ήρθε αλλά και το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο Αερωπός – μετά την ΑΕΚ – χρειάστηκε να αγωνιστεί μακριά από την Έδεσσα με σύνθεση ανάγκης σαφώς έχουν δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στις τάξεις του συλλόγου και κυρίως στον Γιάννη Πηλαλίδη, που στο μυαλό του υπάρχει ακόμη κι η αποχώρηση από την ομάδα.

Ο νεαρός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά ότι αν θέλει η ομάδα του να καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω που απαιτείται ώστε να βγει από την βαθμίδα των μικρομεσαίων της Handball Premier, χρειάζεται στήριξη από το σύνολο της κοινωνίας της Έδεσσας.

Κι αυτό επισημαίνει μιλώντας στο e-handball.gr ο προπονητής των Εδεσσαίων που μπροστά τους έχουν τη μεγάλη ιστορική πρόκληση της συμμετοχής για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου στο Final 4 του Κυπέλλου σε περίπου ένα μήνα.

«Η φιλοσοφία τόσο της ομάδας όσο και η δική μου είναι πως αυτοί που αγωνιζόμαστε πρέπει να δίνουμε το 100% των δυνάμεών μας και της ψυχής μας μέσα στο γήπεδο. Κόντρα στον Διομήδη δεν φανήκαμε αντάξιοι των περιστάσεων του αγώνα και το χειρότερο από όλα είναι πως δεν σεβαστήκαμε την προσωπικότητά μας και την ταλαιπωρία που τραβήξαμε όσοι ήμασταν μέσα στο γήπεδο. Σε καμία περίπτωση δεν μπήκαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και δεν μπορούμε να χάνουμε παιχνίδια πριν ακόμα μπούμε μέσα στο γήπεδο, γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για να μπορέσουμε να τα κερδίσουμε» ήταν αρχικά το σχόλιο του Πηλαλίδη για την ήττα από τον Διομήδη

Στη συνέχεια, ο τεχνικός της ομάδας της Έδεσσας αναφέρθηκε στους λόγους που σκέφτεται να ανοίξει την πόρτα της εξόδου:

«Ο Αερωπός είναι ένας ζωντανός οργανισμός της πόλης. Αυτή η ομάδα για να μπορέσει να επιβιώσει και να φτάσει ψηλά και να βρίσκεται σε αυτό το σημείο που είναι τώρα – από τη στιγμή που δεν υπάρχει μεγαλοχρηματοδότης όπως συμβαίνει σε άλλες ομάδες – δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την οικονομική, διοικητική και ηθική συμπαράσταση όλης της πόλης. Αυτό έχει να κάνει με τις απουσίες των αθλητών που είχαν πρόβλημα – χωρίς δική τους ευθύνη – να ταξιδέψουν με την ομάδα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο Αερωπός βασίζεται σε οκτώ παίκτες γηπέδου και δύο τερματοφύλακες και χρειάστηκε να αγωνιστούμε κόντρα στον Διομήδη χωρίς τέσσερα βασικά στελέχη και χρησιμοποιώντας και έναν παίκτη που ήταν ανέτοιμος (σ.σ. Ανγκέλοφ) να παίξει μετά τον τραυματισμό του.

Προσωπικά, πάντα με γνώμονα τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μου και μέσω του Αερωπού, δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτά τα δεδομένα. Δεν είμαι διατεθειμένος – αν δεν αλλάξει κάτι – να συνεχίσω να βρίσκομαι στην ομάδα. Η ηθική στήριξη από τους ανθρώπους της πόλης είναι αναγκαία».

πηγή : http://www.e-handball.gr/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AF%CF%83%CF%89/