Ο προϋπολογισμός της ΕΕ μετά το 2020

Aerial view of EU Headquarters in Strasbourg

Η ΕΕ πρέπει να ενισχύσει τα ερευνητικά της προγράμματα και να στηρίξει τους νέους και τις μικρές επιχειρήσεις. Αυτό θα υποστηρίξουν οι ευρωβουλευτές στο σχέδιο της διαπραγματευτικής τους θέσης για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, μετά το 2020.

Οι μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.

Το ΕΚ θα υιοθετήσει ψήφισμα την Τετάρτη με τη θέση του για το πλαίσιο των μελλοντικών σχέσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου. Η ψηφοφορία θα προηγηθεί της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 22-23 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

Η εταιρική φορολογία στην ΕΕ: συμπερίληψη των ψηφιακών επιχειρήσεων και εξάλειψη της φοροαποφυγής.

Σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις επιχειρήσεις από το να μεταφέρουν τη φορολογική τους βάση σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν την Πέμπτη γνωμοδότηση με την οποία ζητούν την αναθεώρηση του συστήματος εταιρικής φορολόγησης στην ΕΕ.

Σλοβακία: η ασφάλεια των δημοσιογράφων και η χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τετάρτη την ασφάλεια των δημοσιογράφων στη Σλοβακία σε συνέχεια της δολοφονίας του δημοσιογράφου Ján Kuciak και της μνηστής του Martina Kušnírová.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα στο ΕΚ την Τετάρτη.

Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, θα είναι ο τρίτος Ευρωπαίος ηγέτης που θα έρθει στο ΕΚ να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές.

Συζήτηση για τους εμπορικούς περιορισμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ.

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη με την Επίτροπο Σεσίλια Μάλμστρομ την επιβολή πρόσθετων δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Οι φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ: το ΕΚ ζητά «φιλόδοξη» χρηματοδότηση.

Τα έργα που ενισχύουν τη συνοχή μεταξύ των διαφόρων ευρωπαϊκών περιφερειών πρέπει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται επαρκώς, παρά τις δημοσιονομικές πιέσεις στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Αυτό θα υποστηρίξουν με ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές την Τρίτη.