Ο Ντάριο Φο είναι ένα ολοκληρωμένος άνθρωπος του θεάτρου.
Δεν είναι μόνο συγγραφέας ή ηθοποιός.
Δεν είναι μόνο σκηνοθέτης ή σκηνογράφος.
Είναι όλα αυτά μαζί.

Για αυτό και τα θεατρικά του έργα είναι επηρεασμένα από όλες τις ιδιότητές του.
Το 1974 σκάρωσε και παρουσίασε μια θεότρελη θεατρική κωμωδία, το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», που κατά προσωπική του διαπίστωση αναφέρει: « ….όταν το έγραφα , οι προβλέψεις μου φαινόντουσαν αερολογίες….σήμερα η πραγματικότητα όχι μόνο τις επαλήθευσε, αλλά τις ξεπέρασε σ’ ένα μεγάλο βαθμό!»
Σε μια γειτονιά του Μιλάνου, μέσα στην οικονομική κρίση, με τους ανθρώπους να χάνουν τις δουλειές τους και τους μισθούς να μειώνονται συνεχώς, μια ομάδα γυναικών μπουκάρει σε ένα σουπερ μάρκετ και αρνείται να πληρώσει τις νέες υπερδιπλάσιες τιμές.
Το γαϊτανάκι των γεγονότων εξελίσσεται και περιπλέκεται τόσο , που η εξέλιξη της υπόθεσης επιφυλάσσει μια σειρά απρόβλεπτων εξελίξεων , σε μια παράσταση καταιγιστικής δράσης.
Το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», είναι μια αφήγηση μιας σύγχρονης ιστορίας που θα μπορούσε να συμβεί….και τότε και σήμερα.
Μια αφήγηση γεμάτη υπερβολές και απρόοπτα, συμπτώσεις και γκροτέσκο στοιχεία. Μια αφήγηση σαν το πιο εμπνευσμένο ανέκδοτο.
Ένα ανέκδοτο, μια αστεία ιστορία που αυτός που την αφηγείται εμπνέεται από
την ίδια τη ζωή, την παραλλάζει όμως για να τονίσει την κωμική της όψη με υπερβολές και συμπτώσεις.
Σαν μια γελοιογραφία.
Πραγματικοί υπαρκτοί άνθρωποι με υπερτονισμένα τα κωμικά χαρακτηριστικά τους.
Αυτή εξάλλου είναι η ουσία του θεάτρου….
να στηρίζεται σε ανθρώπινες εμπειρίες και να τις σχολιάζει, πότε τονίζοντας τα κωμικά χαρακτηριστικά της, πότε τα δραματικά και πότε και τα Δύο.
Έτσι λοιπόν το «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» δεν είναι πολιτικό ντοκυμαντέρ….είναι το πιο ξεκαρδιστικό πολιτικό ανέκδοτο!!!!!!
Την σπαρταριστή κωμωδία «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, Re-act, με τη σκηνοθετική ματιά της Ηρώς Γεωργίου. Από τις 10 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο έως και τις 15, ημέρα Πέμπτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν σε δύο μικρά παιδιά, που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.