Μια από τις πιο ευχάριστες και εποικοδομητικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τα τμήματα Αρχιμαγείρων (Chef) και Διατροφολόγων του ΔΙΕΚ Έδεσσας σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας. Αφορμή για την κοινή βιωματική δράση αποτέλεσε η πρόσκληση του Διευθυντή του Δημοτικού κ. Ράπτη Γεωργίου προς το ΙΕΚ Έδεσσας, να μεταφέρει τη τεχνογνωσία του σε θέματα μαγειρικής και διατροφής, ώστε να αξιοποιήσουν κατάλληλα την ανακαινισμένη κουζίνα του ολοήμερου σχολείου, για να απολαμβάνουν οι μαθητές του ποιοτικό και φρέσκο φαγητό “παροπλίζοντας” τα τάπερ και μεταλλικά δοχεία.

Έτσι, την Πέμπτη 31/05/2018 οι Chef του ΔΙΕΚ Έδεσσας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτές τους κ. Κελεσίδη Ι. και Σαββίδη Π. βοήθησαν και καθοδήγησαν τους λιλιπούτειους μαθητές να φτιάξουν μόνοι τους ένα Club Sandwich με αγνά υλικά όπως, ψωμί ολικής αλέσεως, ψημένα φρέσκα λαχανικά, γαλοπούλα και τυρί λιωμένο και εμπλουτισμένο με φρέσκα μυρωδικά που κόψανε οι ίδιοι τους από τον κήπο του σχολείου. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη απολαμβάνοντας τη δημιουργία του μεσημεριανού τους και βιώνοντας μια από τις πιο όμορφες στιγμές τους στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκύδρας.


Ακολούθως, προσεγγίζοντας διαθεματικά τη βιωματική αυτή δράση, οι σπουδαστές του τμήματος Διατροφολογίας του ΔΙΕΚ Έδεσσας, με την αρωγή της εκπαιδεύτριας τους κ. Χουζούρη Ε., ενημέρωσαν τους μαθητές σε θέματα υγιεινής διατροφής και παρέδωσαν στο σχολείο ένα μηνιαίο μενού που κατάρτισαν οι ίδιοι, προκειμένου να συνδράμουν στην ποιοτική βελτίωση της καθημερινής διατροφής των μαθητών εντός του ολοήμερου σχολείου.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως όταν υπάρχει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες και μένει ανεξίτηλο στις μνήμες των μαθητών. Πέραν των εκπαιδευτών και σπουδαστών του ΙΕΚ που αναφέρθηκαν, τα θερμά συγχαρητήρια για την υλοποίηση της πολυσύνθετης αυτής δράσης αξίζουν οι δάσκαλοι του ολοήμερου κ Τσιγγενοπούλου Ε., Μαρθόγλου Α. και Αναγνώστου Δ., ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δια του αντιπροσώπου του κ. Τάσου για την ηθική και οικονομική τους υποστήριξη, η καθαρίστρια κ. Ξενίδου Μ., ο κ. Δημάκας Ν. για την οικονομική και τεχνοκρατική συνεισφορά του στην αναμόρφωση και λειτουργική αξιοποίηση της κουζίνας και, φυσικά, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου και εμπνευστής της όλης δράσης κ. Ράπτης Γ.