ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
«Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν ακολουθεί μια πολιτική αδράνειας. Είναι μια δημιουργική εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον που ανοίγει δρόμους για τη χώρα»
δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Επισήμανε πως «όσο η Ελλάδα δεν λύνει τα προβλήματα με τους γείτονές της τόσο θα αφήνει άλλες δυνάμεις να παρεμβαίνουν στην περιοχή».
Χαίρομαι για τις απόψεις και τις κινήσεις του Υπουργού Εξωτερικών για τις αναπτυξιακές κινήσεις μετά από μία παρατεταμένη περίοδο αδράνειας, επιτέλους κάτι να γίνει και στα δικά μας μέρη για ανάπτυξη. Τις απόψεις του δεν θα τις σχολιάσω με καλύπτουν πλήρως, εξάλλου σε όποιο Πανεπιστήμιο Πολιτικών Επιστημών και να σπουδάσεις θα τον ήθελες για καθηγητή.
Η εξωτερική πολιτική όμως δένει με την ανάπτυξη του τόπου μου, όχι γενικά και αόριστα με συμμαχίες λόγω θρησκεύματος, ή συνήθειας ή επιρροής.

Έτσι δένουν τα παραπάνω με την Σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Γιαννιτσά – Έδεσσα (παράκαμψη Αριδαία) Φλώρινα μέχρι την Κροατία (μέσω του C.E.F).
Δένει επιτέλους με την έξοδο του ΤΑΡ στον Νομό μας και την έλευση του φυσικού αερίου.
Δένει και με την ολοκλήρωση αυτού του καταραμένου οδικού δικτύου που έχει έναν νεκρό κάθε 150 μέτρα από Θεσσαλονίκη ως Φλώρινα.
Δένει ίσως και με την πρόταση να υπάρξει δημιουργία συνοριακού σταθμού (τελωνείο) προς τα Βαλκάνια και στο νομό Πέλλας (ο μόνος στη Βόρεια Ελλάδα που δεν έχει σημείο εξόδου).
Τα παραπάνω εισηγηθήκαμε ως Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας μαζί με τους εκπροσώπους των φορέων του Νομού μας, ως πρώτα αιτήματα ανάμεσα στην μεγάλη λίστα αναγκών, στο πλαίσιο εργασιών του Αναπτυξιακού Συνεδρίου, όλον τον Μάρτιο του 2018.
Αυτά, για τον Νομό μας, την Πέλλα, εξήγγειλε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα τέλη του ίδιου μήνα.
Για όλα αυτά, οι πολίτες του ν. Πέλλας πρέπει να συνεργαστούμε και να αγωνιστούμε.
Οι ανάγκες αυτού του τόπου, είναι μεγάλες και για χρόνια απλά υποσχόμενες.
Σήμερα πρέπει να παράξουμε και για να παράξουμε, τα παραπάνω αποτελούν τις απαραίτητες επενδύσεις οικονομικής κλίμακας που για να γίνουν, το προαπαιτούμενο είναι, ειρηνικό περιβάλλον.
Σε ένα περιβάλλον που θα βρουν χώρο να ζήσουν τα παιδιά μας δημιουργώντας και
μεγαλουργώντας…..
Αυτή πρέπει να είναι η συνέχεια της Συμφωνία για τον Τόπο μας.