Εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους νέους και εφήβους της περιοχής –και όχι μόνο- έχει ετοιμάσει για τον Ιούλιο το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», δίνοντας άλλη διάσταση στην παραμονή τους στην πόλη.
Πρόκειται για δυο κεντρικούς άξονες δράσεων που θα αναπτυχθούν σε δυο επίπεδα, το παιχνίδι και το διάλογο, που το μεν πρώτο θα καταλάβει τρεις Παιδικές Χαρές και το δε δεύτερο τα γραφεία της «Πυξίδας», με τα εξειδικευμένα στελέχη της να υπόσχονται το «Καλοκαίρι της ζωής μας».

► Τα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΠΥΞΙΔΙΣΜΑΤΑ θα αναπτυχθούν σε τρεις νέες και ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές του δήμου Νεάπολης-Συκεών, καλώντας τα παιδιά να αναζητήσουν σε αυτές, με μια «Πυξίδα» στο χέρι, τον χαμένο θησαυρό. Αυτό θα γίνει:
• Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018, στις 6 μ.μ., στην Παιδική Χαρά «Μπάτμαν και Σούπερμαν», πίσω από το κτίριο του δημαρχείου Συκεών,
• Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, στις 6 μ.μ., στην Παιδική Χαρά «Το πάρκο της περιπέτειας» στα Πεύκα (Σωτήρος & Ακαδημίας),
• Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 6 μ.μ., στην Παιδική Χαρά στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη).

► ΘΕΡΙΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ…
Στο μεταξύ, ένα ωραίο απόγευμα έχει ετοιμαστεί και για τους νέους και τις νέες, με την προβολή μιας ενδιαφέρουσας κινηματογραφικής ταινίας να αποτελεί μόνο την αφορμή.
Έτσι, για όσους θα βρίσκονται ακόμη στην πόλη, η «Πυξίδα» έχει οργανώσει μια απογευματινή εκδήλωση που θα δείξει το δρόμο για «Το καλοκαίρι της ζωής μας». Αυτό θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 6 μ.μ. στα γραφεία της (Συκιές, Γιάννη Τσαρούχη 3, κάθετη στην Ανδ. Παπανδρέου 254), όπου μετά την προβολή τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης θα συζητήσουν με τους νέους και τις νέες για θέματα που αφορούν τη ζωή τους, όπως: Έρωτας κι εφηβεία, φιλίες, οι σχέσεις στην οικογένεια, προκλήσεις και κίνδυνοι.

Νέα Ομάδα για τη διακοπή του καπνίσματος
Την ίδια ώρα, μια νέα Ομάδα για τη διακοπή του Καπνίσματος ξεκινά από μεθαύριο, Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018, στο Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα».
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα και θα είναι δίωρης διάρκειας, με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων να είναι δωρεάν, δίνοντας την ευκαιρία στους καπνιστές να σβήσουν το τσιγάρο.
Όπως είναι γνωστό, το κάπνισμα είναι μια εξάρτηση που ταλαιπωρεί πολλούς κι απειλεί άλλους τόσους. Έτσι, στην «Πυξίδα» εδώ και χρόνια καταβάλλεται οργανωμένη και επιστημονικά συντονισμένη προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε σχέση με το κάπνισμα και την αποφυγή του, αλλά και για την αντιμετώπισή του με τη διοργάνωση ομάδων διακοπής καπνίσματος. Τα αποτελέσματα της προσπάθειας είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς βαρείς καπνιστές που συμμετέχουν στις ομάδες καταφέρνουν να απέχουν από το κάπνισμα.