Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση και προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες προμήθειας νέου κλιβάνου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών
Αναμένονται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πέλλας

Οι αγώνες των εργαζομένων για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι καλοδεχούμενοι. Αρκεί να αναγνωρίζουν την πραγματικότητα και να διεκδικούν επιπλέον ζητήματα. Η αντιστροφή της πραγματικότητας ποτέ δεν ωφέλησε το συνδικαλιστικό κίνημα. Ουδέν αληθέστερον από την έγκριση και την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας για την δημοπράτηση του αξονικού όταν πολλοί και από διάφορες πλευρές ψεύδονταν επί μακρόν για το θέμα αυτό για εξυπηρέτηση προσωπικών μικροπολιτικών.
Ο αξονικός τομογράφος στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών είναι γεγονός. Ολοκληρώθηκαν οι , πράγματι, χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημοπρατείται. Παρατίθεται συνημμένα η τελευταία πράξη ( μετά την ένταξη της χρηματοδότησης του στο ΠΔΕ) που ήταν η έγκριση της τροποποίησης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που τον περιέχει που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια αυτές τις μέρες και επισυνάπτεται.
Η δημοπράτηση του θα προκηρυχθεί στο πρώτο ΔΣ του Νοσοκομείου τις προσεχείς μέρες.
Ακόμη άμεσα θα δημοπρατηθεί και ο νέος κλίβανος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω το Νοσοκομείο με αντικατάσταση απαραίτητου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού προς το έτος του έτους.
Με την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και τους μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση πολιτικής που έχει πλέον η κυβέρνηση θα ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος με προτεραιότητα στην υγεία και στην παιδεία. Αναμένεται άρα αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου Πέλλας που θα λύσει σημαντικά προβλήματα αναβαθμίζοντας του δημόσιο σύστημα.
Ενισχύεται ακόμη το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας με την στήριξη των Κέντρων Υγείας και την ίδρυση των ΤΟΜΥ, μεταξύ των οποίων και του ΤΟΜΥ Γιαννιτσών.
Μαζί με τους εργαζόμενους θα προχωρήσουμε στην στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας κόντρα στις πολιτικές της αντιπολίτευσης που χρόνια, ως κυβερνήσεις, το απαξίωσαν και έχουν ακόμη και στο σημερινό πρόγραμμα τους να το απαξιώσουν περαιτέρω προς όφελος της ιδιωτικού τομέα στην υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.