Με αφορμή την σημερινή πανηγυρική εκδήλωση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ νιώθω την ανάγκη να παραθέσω τις κάτωθι σκέψεις με οδηγό την ελεύθερη συνείδησή μου.

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν της ουσίας οι φθηνές πολιτικές αιτιάσεις και οι παντός είδους αφορισμοί των ιδεολογικοπολιτικών επιχειρημάτων, όπου όλα εντέλει πλειστηριάζονται και πωλούνται με την πρώτη ευκαιρία, κάποιοι, ακόμη, με περισσή αξιοπρέπεια, επιλέγουν συνειδητά να διασχίσουν το δρόμο εκείνο που νομοτελειακά, ταυτίζεται με την υπεράσπιση της συνείδησής τους, τον σεβασμό της ιστορίας τους και της διαδρομής τους στον κομματικό-πολιτικό χωροχρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, χαίρομαι ειλικρινά επειδή κάποιοι, που αρνήθηκαν πολλά δίχως να αγνοήσουν τίποτε, παραμένουν αδέκαστοι και αμετακίνητοι στην προάσπιση των αξιών και των παραδόσεων του γενέθλιου χώρου. Πορεύονται, μέχρι σήμερα, το δρόμο των πεποιθήσεων που ως μέλη και στελέχη της ΜΑΚΙ, της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αργότερα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, τάχτηκαν να υπηρετούν ασυμβίβαστα με ασίγαστο διαχρονικό πάθος, παροιμιώδη γενναιότητα, μνημειώδη αφοσίωση και άδολη ιδεολογικοπολιτική συνέπεια…

***Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός