Ψηφοφορία στο ΕΚ για την απαγόρευση πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης

Την απαγόρευση πώλησης στην ΕΕ πλαστικών προϊόντων μίας χρήσης, στα οποία οφείλεται τουλάχιστον το 70% της θαλάσσιας ρύπανσης, θέτει σε ψηφοφορία την ερχόμενη Τετάρτη το ΕΚ.

Πόσιμο νερό: Νέα νομοθετική πρόταση για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού βρύσης

Τo EK θα ψηφίσει την ερχόμενη Τρίτη ένα νέο σχέδιο νόμου για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στο πόσιμο νερό βρύσης, η κατανάλωση του οποίου είναι πολύ φθηνότερη και – σε σύγκριση με το εμφιαλωμένο – δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Facebook – Cambridge Analytica: Το ΕΚ συζητά τα επόμενα βήματα

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά την παραβίαση προσωπικών δεδομένων από το Facebook και την Cambridge Analytica θα συζητήσει το ΕΚ με την Επίτροπο Γιούροβα την Τρίτη. Θα ακολουθήσει σχετική πρόταση ψηφίσματος την Πέμπτη.

Ανάσχεση της εξάπλωσης από τα ζώα στον άνθρωπο της μικροβιακής αντοχής στα φάρμακα

Σχέδιο νομοθετικής πρότασης για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στις φάρμες, ώστε να αποφεύγεται η εισαγωγή ανθεκτικών βακτηριδίων στη διατροφική αλυσίδα θα ψηφιστεί την Πέμπτη.

Προϋπολογισμός 2019: προτεραιότητα στους νέους και σε επενδύσεις για ανάπτυξη και απασχόληση

Τη διαπραγματευτική του θέση επί του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2019 πριν ξεκινήσει τις συνομιλίες με το Συμβούλιο Υπουργών θα επιβεβαιώσει το ΕΚ την Τετάρτη.

Το ΕΚ συζητά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ το πρωί της Τετάρτης.

Ο Κλάους Γιοχάνις στο ΕΚ για να συζητήσει για το μέλλον της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, θα συζητήσει για το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη στις 10:30πμ (τοπική ώρα).

Πανευρωπαϊκό σύστημα πληροφόρησης για την ενίσχυση της ασφάλειας

Ένα βελτιωμένο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν θα συμβάλει στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του διασυνοριακού εγκλήματος και της παράτυπης μετανάστευσης.

Άνοδος της νεο-φασιστικής βίας στην Ευρώπη: Ψηφοφορία στην ολομέλεια

Το ΕΚ ανησυχεί για την αύξηση περιστατικών με χαρακτηριστικά μίσους και μισαλλοδοξίας σε όλη την Ευρώπη και επιθυμεί την αντίδραση της Ε.Ε. στην ολοένα εντεινόμενη νεο-φασιστική βία.