Μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ: Το ΕΚ θέτει τις προτεραιότητες χρηματοδότησης για τον προϋπολογισμό μετά το 2020

Το ΕΚ θα υιοθετήσει τη διαπραγματευτική του θέση για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, με τα ποσά αναλυτικά που προβλέπονται για κάθε πρόγραμμα, την Τετάρτη.

Η ΄Ανγκελα Μέρκελ στο ΕΚ για να συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές και τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη στις 15:00πμ (τοπική ώρα).

Εκσυγχρονισμός στα δικαιώματα των επιβατών τρένων

Προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό των δικαιωμάτων των επιβατών των τρένων θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Το ΕΚ βάζει τέλος στις ακριβές τηλεφωνικές κλήσεις στην ΕΕ από το 2019

Νέοι κανόνες για μείωση των τιμών των κλήσεων εντός ΕΕ, για εγκατάσταση δικτύων 5G και τη δημιουργία καινούριου συστήματος προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θα ψηφιστούν την Πέμπτη.

Τελετή απονομής Βραβείου Lux 2018

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, θα ανακοινώσει τον νικητή του Βραβείου Lux 2018 την Τετάρτη το απόγευμα στην ολομέλεια στο Στρασβούργο.

Ενέργεια: νέοι φιλόδοξοι στόχοι για τις ανανεώσιμες πηγές και την ενεργειακή απόδοση

Δεσμευτικοί στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2030 για τις ανανεώσιμες πηγές (30%) και την ενεργειακή απόδοση (32,5%) θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Ανεξαρτησία των Στατιστικών Αρχών στην ΕΕ: Υπόθεση Ανδρέα Γεωργίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο το απόγευμα της Τετάρτης θα προβούν σε δηλώσεις σχετικά με την ανεξαρτησία των στατιστικών αρχών στην ΕΕ και την υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου στην Ελλάδα.

Σχέδια για πιο «καθαρά» φορτηγά και περισσότερα ηλεκτρικά λεωφορεία μέχρι το 2030

To EK θα αποφασίσει σχετικά με τις μειώσεις εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από φορτηγά και λεωφορεία προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Ευρωπαϊκοί κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

Ψήφισμα για πανευρωπαϊκούς κανόνες που θα διασφαλίσουν την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και τη λήψη μέτρων σε χώρες που ακολουθούν πρακτικές διακρίσεων θα ψηφιστεί την Τρίτη.

Ψηφοφορία στο ΕΚ για παροχή βίζας για ανθρωπιστικούς λόγους για την αποφυγή θανάτων των προσφύγων

Το ΕΚ θα ψηφίσει για ένα νέο σύστημα θεώρησης (βίζα) για ανθρωπιστικούς λόγους, το οποίο θα επιτρέπει στους αιτούντες άσυλο να φθάνουν στην Ευρώπη χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο τη ζωή τους.