Κάποιοι προσπάθησαν στην συνεδρίαση των 3 ΕΠΕΚΕ να τορπιλιστεί η λύση που πρότειναν τα συναρμόδια Υπουργεία

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίασαν από κοινού οι ΕΠΕΚΕ Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης στη Βουλή προκειμένου να παρουσιαστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία η επεξεργασμένη Υπουργική διάταξη για την λύση θεμάτων που αφορούν αστικές εταιρίες με αλλαγή της ευθύνης των απλών μελών των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών αρκεί να εισήλθαν στις εταιρίες πριν τον Απρίλιο του 2012 και για τα χρέη που γεννήθηκαν πριν τον Απρίλιο του 2012 ( πριν την ισχύ του Ν. 4072/2012) και να γίνει σχετική συζήτηση. Η διάταξη αυτή καταλαμβάνει και το πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ».
Την νομοθετική διάταξη εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Αυλωνίτης, ο πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών Παναγιώτης Πανάγος και εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας καθώς και αρκετοί ακόμη βουλευτές που συμμετείχαν στις ΕΠΕΚΕ.
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε τα πραγματικά περιστατικά και συμφώνησε με την προταθείσα Υπουργική διάταξη που εισηγήθηκαν οι προαναφερόμενοι Υπουργοί τονίζοντας την ανάγκη άμεσης προώθησης της στην Βουλή.
Από άλλη πλευρά εκφράστηκαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα το σώμα να μην αντιληφθεί την ουσία του προβλήματος και η συνεδρίαση δυναμιτίστηκε χωρίς να καταλήξει σε αποτέλεσμα.
Ο Γιάννης Σηφάκης δηλώνει ότι θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια άμεσης νομοθετικής επίλυσης του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος που αποτελεί βραχνά για 1200 αγρότες ( μαζί με κληρονόμους των παθόντων) της Πέλλας υπερασπιζόμενος την διάταξη που έχουν έτοιμη τα συναρμόδια Υπουργεία ( έστω και με κάποιες προσαρμογές) για να υπάρξει άμεση νομοθέτηση με δεδομένο ότι πλησιάζει ο καιρός που διώκονται οι πρώτοι αγρότες από τον εισαγγελέα.
Θα ενημερώνει τους αγρότες για τις εξελίξεις σχετικά με το τεράστιο αυτό θέμα για την πολιτική λύση του οποίου αγωνίζεται καθημερινά τα τελευταία δύο χρόνια όταν άλλοι απογοήτευαν πριν ένα χρόνο τους αγρότες παροτρύνοντας τους να οδηγηθούν σε δικηγορικά γραφεία για να επιδιώξουν ρυθμίσεις προκειμένου να πληρώσουν και τώρα προσπαθούν να δυναμιτίσουν την πολιτική λύση που προωθείται από τους Υπουργούς.