Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας χαιρετίζει τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες του νομού μας αλλά και όλης της χώρας, που τις μέρες αυτές βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα παλεύοντας για την επιβίωση τους, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των νέων τσιφλικάδων του κλάδου.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, με όποιο πρόσημο (κεντροδεξιές, κεντροαριστερές, αριστεροδεξιές), με τη βάρβαρη υπερφορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, τις μισθολογικές περικοπές, την κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, τις κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών, μισθών και συντάξεων, στηρίζουν τις τράπεζες και διασώζουν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τα λίγα ψίχουλα που μοιράζουν στα εξαθλιωμένα τμήματα του πληθυσμού αποσκοπούν στο να κρατηθεί υπό έλεγχο η λαϊκή αγανάκτηση.
Είναι οι ίδιες αυτές οι κυβερνήσεις που χρόνια τώρα απαξιώνουν τις δημόσιες δομές Υγείας με τα μειωμένα κρατικά κονδύλια, τις ελάχιστες προσλήψεις και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και ειδικοτήτων, την αύξηση της ελαστικής απασχόλησης, τις ελλείψεις εξοπλισμού και ιατρικών μηχανημάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, τις τεράστιες λίστες αναμονής, που αναγκάζουν τον λαό, στις δύσκολες αυτές συνθήκες, να βάζει συνεχώς βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο αντίπαλος τόσο των αγωνιζόμενων αγροτών όσο και των υγειονομικών και των άλλων εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι κοινός. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις με σιδερένια πυγμή και αποφασιστικότητα.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, εξασφαλίζει σε μεγαλοεπιχειρηματίες, βιομηχάνους, εφοπλιστές, επιδοτήσεις, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο προϋπολογισμός για το 2019 προβλέπει από τη μια, επιδοτήσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ για το πετρέλαιο των μεγαλοεπιχειρηματιών και από την άλλη ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των φτωχομεσαίων αγροτών, ενώ για μία ακόμη συνεχόμενη χρονιά ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει νέες περικοπές των κονδυλίων για την Υγεία, με αποτέλεσμα, το κρατικό κονδύλι για τα νοσοκομεία από το 2013 έως 2019 να έχει μειωθεί κατά 500 εκατ. ευρώ και ποσοστό 30,3%!

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας στηρίζει το διεκδικητικό πλαίσιο των μικρομεσαίων αγροτών. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας καταγγέλλει ακόμη την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει με πρωτοφανείς, για τα τελευταία χρόνια, προκαταβολικές διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών του αγροτικού κινήματος, και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, χωρίς να τη δυνατότητα της απολογίας. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ενέργειες, όπως ο περιορισμός με νόμο της κυβέρνησης του δικαιώματος για απεργία, η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων ενάντια στους πλειστηριασμούς, το απρόκλητο βίαιο κτύπημα των διαδηλώσεων, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό των εκπαιδευτικών.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από το δρόμο του αγώνα. Εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μικρομεσαίοι αγρότες, συνταξιούχοι, μικροί αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία οφείλουν να συσπειρωθούν παλεύοντας για τη ζωή των ιδίων και των παιδιών μας. Σε αυτή τη κατεύθυνση η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας θα δώσει όλες της τις δυνάμεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποστολίδης Χαράλαμπος
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σανίδας Αργύρης