Το Κοινοβούλιο ψηφίζει νέους κανόνες για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Η προσωρινή συμφωνία που επετεύχθη το Φεβρουάριο για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο θα τεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη.

Το ΕΚ εγκρίνει την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης

Τα μέλη του ΕΚ πρόκειται να εγκρίνουν την απαγόρευση των πλαστικών μίας χρήσης, όπως τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα, τα καλαμάκια και οι ωτοασπίδες από το 2021, σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Το ΕΚ ψηφίζει για τη μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από αυτοκίνητα

Σχέδια για τη μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου από αυτοκίνητα και ημιφορτηγά μέχρι το 2030, στα οποία έχει ήδη ανεπίσημα συμφωνήσει το Συμβούλιο, θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τετάρτη.

Το ΕΚ θα ψηφίσει για το τέλος της εναλλαγής θερινής και χειμερινής ώρας

Την Τρίτη, τα μέλη του ΕΚ θα ψηφίσουν σχετικά με την πρόταση που αφορά τον τερματισμό της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο, από το 2021.

Το ΕΚ ψηφίζει για μια «καθαρή» και φιλική για τον καταναλωτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Νέοι κανόνες για μια ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρισμού χωρίς εμπόδια, καθαρότερη, πιο ανταγωνιστική και προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κινδύνους, θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Το ΕΚ ψηφίζει ριζικές μεταρρυθμίσεις για την καταπολέμηση του οικονομικού και φορολογικού εγκλήματος

Στον απόηχο πρόσφατων σκανδάλων πολλών δισ., την Τρίτη το ΕΚ αναμένεται να υιοθετήσει λεπτομερή «οδικό χάρτη» αναμόρφωσης της φορολογίας και καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος.

Το ΕΚ θα υιοθετήσει τη θέση του για τη μεταρρύθμιση του τομέα των οδικών μεταφορών

Την Τετάρτη, το ΕΚ θα συζητήσει και θα ψηφίσει την τροποποίηση κανόνων για την απόσπαση των οδηγών, τις παράνομες πρακτικές στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και το χρόνο ανάπαυσης.

Προστασία των (διαδικτυακών και μη) δικαιωμάτων των καταναλωτών

Νέοι κανόνες που θα ενισχύσουν τα δικαιώματα των καταναλωτών και θα διευκολύνουν το διασυνοριακό εμπόριο στην ΕΕ θα συζητηθούν και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Τρίτη.

Το ΕΚ εγκρίνει μελλοντική χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης και συνοχής

Η ολομέλεια πρόκειται να υιοθετήσει την Τρίτη νέους κανόνες χρηματοδότησης σκοπεύοντας να ενισχύσει την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της ΕΕ.

Εξωτερική Δράση ΕΕ: πόροι για τα δικαιώματα, την ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή

Η εξωτερική δράση της ΕΕ θα πρέπει να στηρίζει αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς στόχους και να προωθεί την τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότηση των προς ένταξη κρατών

Οι πόροι της ΕΕ για χώρες που επιδιώκουν την ένταξή τους θα πρέπει να μοιράζονται βάσει «δίκαιου μεριδίου» και να παρακρατώνται σε περιπτώσεις παραβίασης του κράτους δικαίου.

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην ολομέλεια

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν και άλλα θέματα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων παρατίθενται παρακάτω.