Το «Πολυνομοσχέδιο» που μπαίνει στην Βουλή αύριο Πέμπτη περιλαμβάνει πάρα πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας έχει δεσμευτεί ότι σε αυτό το νομοσχέδιο θα εισαγάγει Υπουργική τροπολογία για τις αστικές εταιρίες που ( εκτός των άλλων ) θα επιλύει και το μεγάλο πρόβλημα των απλών μελών της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» με απαλλαγή τους από τα τεράστια και άδικα χρέη που τους έχουν καταλογιστεί. Η τροπολογία θα έχει βάση την διάταξη που είχε προτείνει ο βουλευτής ( και για την οποία είχε εξασφαλιστεί η συναίνεση των συναρμόδιων Υπουργείων) με κάποιες τροποποιήσεις.
Ο Γιάννης Σηφάκης , ως γνωστόν, έχει παλέψει την «πολιτική» λύση πάνω από ενάμιση χρόνο, συνέχισε να προσπαθεί όταν άλλοι απογοήτευσαν τους παθόντες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική λύση και τώρα είναι πολύ κοντά να «επιτύχει» πολιτική λύση με Υπουργική τροπολογία η οποία είναι πλέον ώριμο να εισέλθει στην Βουλή με το νομοσχέδιο που ξεκινά στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την Πέμπτη 14/03/18 και θα εισέλθει στην ολομέλεια ( εκεί μπαίνουν οι τροπολογίες) την επόμενη εβδομάδα.
Ο βουλευτής είναι ο κεντρικός εισηγητής του Νομοσχεδίου πιέζοντας και από αυτή την θέση για την τελική λύση του προβλήματος προκειμένου να τερματιστεί η μεγάλη και πολύχρονη ταλαιπωρία των παθόντων αγροτών.