Το Υπουργείο μαζί με τον ΕΛΓΑ θα εξετάσουν και την φετινή ακαρπία στα αχλάδια καθώς την κακή καρπόδεση στα δαμάσκηνα για την διερεύνηση των αιτιών που τις προκάλεσε
Το Υπουργείο εξετάζει την άμεση καταβολή de minimis στα αχλάδια (Κρυστάλια και αυτά που στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν χαρακτηριστεί ως Αχλάδια Α και Αχλάδια Β) για τις ζημιές από βακτήριο το 2016. Αφορά 17.000 στρέμματα πανελλαδικά και η καταβολή θα γίνει ανά στρέμμα όπως έχουν δηλωθεί μέσω του ΟΣΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εξετάζεται ακόμη και η φετινή ακαρπία στα αχλάδια μήπως μπορέσει το Υπουργείο να συμπεριλάβει και αυτή στο de minimis.
Ο Βουλευτής μετέφερε και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ το θέμα των δαμάσκηνων σε διάφορες περιοχές της Πέλλας που παρουσίασαν πρόβλημα στην καρπόδεση και δεσμεύτηκε να εξεταστούν εξονυχιστικά τα αίτια που την προκάλεσαν.

Ακόμη του μετέφερε τα δικαιολογημένα σε κάποιες περιπτώσεις παράπονα των αγροτών που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις στα κεράσια ( Νησί, Βρυτά, Κ.Γραμματικό, σε τμήμα του αγροκτήματος Μαργαρίτας και σε άλλα χωριά της Πέλλας ) ζητώντας την παρέμβαση του για να αποκατασταθούν όποια προβλήματα προέκυψαν στην διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων που υποβάλλονται.