Πολύ σημαντικές οι δράσεις του Αντιδημάρχου Αλέξανδρου Πασχάλη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας που αν και μόλις σε τρεισήμισι μήνες από τότε που έχει αναλάβει την αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Προστασίας έχει παράξει έργο πολλαπλάσιο μηνών. Στη λήξη του Α΄ κύκλου της εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με τις υπηρεσίες του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας Δ. Έδεσσσας το edessanews βρέθηκε εκεί για να μάθει περισσότερα και να ενημερώσει το κοινό του.

Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Πλατάνης Πέτρο Πασλαμούσκα ενημερώθηκαν χθες οι κάτοικοι της Πλατάνης στην αίθουσα της αντίστοιχης Κοινότητας σχετικά με τα προγράμματα: Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα προνοιακά/αναπηρικά επιδόματα, αιτήσεις ανασφάλιστων και πολλές άλλες πληροφορίες που ενδεχομένως να μην γνώριζαν. Εκ μέρους των υπηρεσιών την εισήγηση έκανε η κα Πέπη Παπαδοπούλου.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον με ερωτήσεις και μέσα από αυτήν τη δράση παράγεται αλληλοβοήθεια μιας και όποιος κάτοικος βρίσκεται σε πρόβλημα πλέον θα μπορούν να βοηθάνε οι συνάνθρωποί του ενημερώνοντας τον.

Στο τέλος ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πασχάλης και ο Πρόεδρος Πέτρος Πασλαμούσκας ευχαρίστησαν τους κατοίκους που προσήλθαν αφήνοντας και φυλλάδια πληροφόρησης αλλά και άμεσης επικοινωνίας με την υπηρεσία για κάθε απορία και ερώτηση. Σκοπός τους όπως δήλωσαν είναι να μην υπάρχει ούτε ένας πολίτης που να μη γνωρίζει τι δικαιούται.

Επίσης οι δύο άνδρες υποσχέθηκαν ότι εντός τριών μηνών θα οργανώσουν παρόμοια εκδήλωση εφόσον το επιθυμούν οι κάτοικοι στα πλαίσια του Β’ κύκλου και ανέφεραν πως θα ζητήσουν και από τον προηγούμενο Πρόεδρο και Κοινωνιολόγο κ. Γιώργο Μπουρδάνη να τους υποστηρίξει με την τεχνογνωσία που κατέχει στο αντικείμενο με προτάσεις.