Ο Μιχάλης Σαμλίδης είναι 37 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ριζάρι και συνεχίζει να ζει εκεί. Είναι απόφοιτος Λυκείου, παντρεμένος με την Πετρούλα Πόζαρλη και πατέρας δύο παιδιών.
Είναι αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης-συντηρήσεων και υποδομών του δήμου Έδεσσας.

Κομβική υπηρεσία που έχει να κάνει με την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη και συνεπώς με την καθημερινότητα των κατοίκων της Έδεσσας και των κοινοτικών διαμερισμάτων της.

Αν δρούσαν όλοι σαν εσένα Μιχάλη ο Δήμος μας θα ήταν περισσότερο ανθρώπινος. Κι αυτό το λέω διότι είσαι από τους ελάχιστους αντιδημάρχους που έχεις σηκώσει τα μανίκια και έχεις βοηθήσει σε έργα του Δήμου μας με πράξεις. Οφείλετε στη διαπαιδαγώγηση σου από μικρή ηλικία ως αγρότης και με ανθρωπιά λαϊκή. Αυτό σε τιμάει ιδιαίτερα. Η ερώτηση είναι πως αισθάνεται εσωτερικά στην ψυχή του στο τέλος ένας άνθρωπος που βοηθάει με άμεσο τρόπο στα έργα αυτά;

Οφείλω να σε ευχαριστήσω που μου απευθύνεσαι εκφραζόμενος τόσο φιλικά.
Ως αντιδήμαρχος λειτούργησα προτάσσοντας τις αρχές της ειλικρίνειας, της ενεργητικότητας, της εντιμότητας και της αλληλεγγύης. Αυτές με χαρακτηρίζουν και με αυτές θα συνεχίσω όσο η τοπική κοινωνία θα με τιμά με την εμπιστοσύνη και την ψήφο της. Πολλές φορές αισθάνθηκα μικρός και αδύναμος βιώνοντας από πολύ κοντά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι συνδημότες μου, χρειάστηκε να διαχειριστώ συσσωρευμένο θυμό και απόγνωση, εκεί έβαλα στην άκρη τον εαυτό μου και προσπάθησα να κάνω αυτό που μπορώ και να επιχειρώ το αδύνατο. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη που μου έδωσε ο Δήμαρχός μας αλλά και όλη η ομάδα μας.

Από την εμπειρία μου διαισθάνθηκα ότι δυσαρεστήθηκες στον τομέα των υδρονομέων. Θα ήταν κακό να ρωτήσω τι σε προβλημάτισε; Τα έβαλες με κάποιου είδους κατεστημένο; Τα κατάφερες σε ένα βαθμό;

Σίγουρα στη διάρκεια της θητείας μου υπήρξαν γεγονότα που με στεναχώρησαν και με προβλημάτισαν πολύ, όμως μέχρι εκεί, έμαθα να μην εγκαταλείπω ποτέ. Εξάλλου δε θα είχα μπει σε αυτήν τη διαδικασία αν δεν ήμουν αποφασισμένος να «Σπάσω Αυγά». Από την παιδική μου ηλικία ζω και εργάζομαι ως αγρότης, θεωρώ ότι είμαι ικανοποιητικά καταρτισμένος στα αγροτικά θέματα και στα ζητήματα καθημερινότητας. Λειτούργησα πάντα προσγειωμένος και προσηλωμένος στο «Τι πρέπει» και έχοντας βαθειά επίγνωση του τι σημαίνει προσπαθώ να κάνω, προσπαθώ να αλλάξω.

Πως αξιολογείς το παραγόμενο έργο της σημερινής διοίκησης στην οποία μετέχεις; Νοιώθεις ότι το έργο της υπάρχουσας Δημοτικής Αρχής είναι ολοκληρωμένο ή έχει να δώσει κάτι παραπάνω;

Επειδή στην αυτοδιοίκηση μετρά το χειροπιαστό και όχι τα λόγια και οι υποσχέσεις, θεωρώ ότι αυτά που έγιναν με δεδομένη την οικονομική κρίση είναι πολλά.
Δουλέψαμε στοχευμένα και συστηματικά. Στο μέτωπο της καθημερινής λειτουργίας κινηθήκαμε με λιγότερους πόρους αλλά πετύχαμε εύρος και ποιότητα υπηρεσιών. Αυτό το πετύχαμε με τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας και την έμπρακτη καλύτερη αξιοποίηση των πόρων. Όλα τα παραπάνω θέλω να τονίσω ότι έγιναν με απόλυτη διαφάνεια. Το έργο για την πόλη και την κοινωνία σε σταματά ποτέ. Έχουμε πολλά να δώσουμε και να πραγματοποιήσουμε ακόμα.

Ποιά Δημοτικά διαμερίσματα αυτήν τη στιγμή που μιλάμε χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και γιατί;

Προβλήματα υπάρχουν παντού και πολλά. Αντικειμενικά όμως τα ορεινά χωριά μας χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.

Πιστεύεις ότι ο κάθε ένας ξεχωριστά, άσχετα από τη θέση που έχει, είναι θεμιτό να βοηθάει την ιδιαίτερη γενέτειρα του; Έχεις βοηθήσει το Ριζάρι αυτήν την πενταετία να καλυτερέψει;

Το Ριζάρι, το χωριό μου, είναι η «καψούρα» μου. Η σχέση που έχω με τους συγχωριανούς μου είναι ιδιαίτερη, δυνατή, ειλικρινής και διαχρονική. Στο πρόσωπό μου έδειξαν εκτίμηση και εμπιστοσύνη μακριά από διχασμούς και πολώσεις. Τα αισθήματα αυτά είναι αμφίδρομα, δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα. Βέβαια για το χωριό μου και τη βελτίωσή του, ήμουν και θα είμαι πάντα στις επάλξεις, στην πρώτη γραμμή. Ως αντιδήμαρχος σίγουρα δε λειτούργησα ως κοινοτάρχης. Το πρόσεξα και το εφάρμοσα σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου και συνεχίζω έτσι. Η φυσική μου παρουσία και ο αγώνας μου ήταν τόσο στην πόλη όσο και σε όλα τα χωριά μας.
Είμαι εδώ για όλα όσα είναι ΕΔΕΣΣΑ!

Δε θεωρώ ότι είναι νωρίς, γι’ αυτό και μπαίνω στον πειρασμό να σε ρωτήσω : Ο Μιχάλης Σαμλίδης τι θα κάνει στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές;

Στις επικείμενες εκλογές θα είμαι παρών, έκανα πολλά αλλά όχι αρκετά για τα δεδομένα μου. Προσωπικά δεσμεύομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για να γίνει η Έδεσσα δύναμη δημιουργίας και ανάπτυξης. Αισιοδοξώ να μετέχω στην επανεκκίνηση του Δήμου μας, στη δημιουργία ευκαιριών προς όφελος των Δημοτών και των χωριών μας. Αισιοδοξώ με συνεργασία και συναίνεση να προσθέσω το δικό μου λιθαράκι στην προσωπικότητα της Έδεσσας.

Μιχάλη σου εύχομαι καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές και ό,τι καλύτερο στη ζωή σου, σε ευχαριστούμε πολύ που αποδέχτηκες να μας μιλήσεις στο edessanews.gr.

Κι εγώ σας ευχαριστώ ιδιαίτερα!