Πολύ συχνά ακούμε ότι οι νέοι απουσιάζουν από τα «κοινά» του τόπου μας. Είναι, όμως, έτσι; Στην περίπτωση του Δημήτρη Απάζογλου, ενός ιδιαίτερα δραστήριου νέου, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κοινωνικά ενεργός, με νέες ιδέες και προτάσεις, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα, ως τοπικός σύμβουλος στην Κοινότητα της Έδεσσας, προκειμένου να δώσει τη δική του μάχη όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων της πόλης μας.

Ο Δημήτρης είναι 25 ετών και είναι αγρότης. Παράλληλα βοηθάει τον πατέρα του στην οικογενειακή τους επιχείρηση, την οποία έχουν εδώ και 25 χρόνια. Επίσης, ασχολείται με τον αθλητισμό έχοντας αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής στους συλλόγους: Ορφέας Ριζαρίου, Άρης Νησίου και Εδεσσαϊκό, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο βρισκόταν στο έμψυχο δυναμικό της Ελπίδας Έδεσσας.
Ο Δημήτρης κοινωνικά ενεργός, αποφάσισε να εκφραστεί μέσα από το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση», με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεπκεντζή, διεκδικώντας μία θέση στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας της Έδεσσας. Όπως χαρακτηριστικά μάς ανέφερε ο ίδιος, αισθάνεται μέλος μιας μεγάλης και δυνατής οικογένειας. Έτσι αντιλαμβάνεται και χαρακτηρίζει τη Δημοτική Παράταξη «Κοινωνία σε Κίνηση». Τέλος, οι τομείς στους οποίους έχει έντονη δραστηριότητα και γνώσεις και πιστεύει ότι με την πολιτική του παρουσία μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή τους είναι: Ο τομέας της Αγροτικής Οικονομίας, του Εμπορίου αλλά και αυτός του Αθλητισμού.
Ευγενικός και χαμογελαστός μας υποδέχτηκε και απάντησε στις ερωτήσεις που του θέσαμε..

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση διότι θέλω ν’ αποδείξω ότι οι νέοι άνθρωποι και δεν είναι αδιάφοροι – αμέτοχοι για τα «κοινά» του τόπου μας αλλά και ότι διαθέτουν πρωτοπόρες ιδέες και προτάσεις. Μέσω, λοιπόν, της συμμετοχής μου επιδιώκω οι ιδέες και οι προτάσεις μου να πάρουν «σάρκα και οστά», συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της πόλης μας. Η συμμετοχή μου, όπως και άλλων νέων, σηματοδοτεί ότι η νέα γενιά αυτού του τόπου θέλει να ζήσει και να προσφέρει σ’ αυτόν. Εξάλλου, ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις επόμενες γενιές περνά μέσα από τη συμμετοχή μας στα «κοινά».

Στην περίπτωση που καταφέρεις να εκλεγείς, σε ποιον τομέα πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις στον Δήμο Έδεσσας;

Όπως ανέφερα και στην αρχή της συζήτησής μας, είμαι αγρότης. Έτσι, νομίζω ότι θα μπορέσω να βοηθήσω σημαντικά στο κομμάτι της Αγροτικής Πολιτικής/Οικονομίας και του Εμπορίου. Το λέω αυτό διότι από τη μία μεριά γνωρίζω τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες της περιοχής μας, μιας και ανήκω και εγώ σ’ αυτούς, και από την άλλη γνωρίζω τις λύσεις – παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν ώστε αυτά να λυθούν. Οι λύσεις – παρεμβάσεις που χρειάζονται είναι εύκολες και απλές, ποτέ, όμως, δεν έχουν εφαρμοστεί, γιατί έλλειπε η πολιτική βούληση. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να εφαρμοστούν.

Κατά πόσο πιστεύεις ότι η επαφή σου με τον κόσμο, ως επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην πόλη της Έδεσσας, θα σου είναι χρήσιμη στο τοπικό συμβούλιο;

Ως επαγγελματίας έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολλούς συμπολίτες μας. Ακούω τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους. Έτσι, μέσα απ’ αυτήν την καθημερινή τριβή είχα την ευκαιρία να καταγράψω και να εμβαθύνω πάνω στα πραγματικά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι. Ξεκινώ, λοιπόν, με διάθεση και ζήλο προκειμένου να συμβάλλω στην επίλυσή τους βοηθώντας την πόλη και την αγορά της να ξαναβρούν την αίγλη και το βηματισμό τους. Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Μάλιστα, το καλύτερο είναι να μπορέσουμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια στην αγορά και σίγουρα γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν. Εξάλλου, η κουλτούρα των ευρύτερων συνεργασιών αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να μπει στη ζωή μας. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω το πόσο σημαντικό είναι να βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας και όχι να τους θυμόμαστε μόνο στις εκλογές και στη συνέχεια να κρυβόμαστε στα γραφεία της διοίκησης. Μόνο έτσι θα κάνουμε κάτι καλό για τον τόπο μας.

Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και κατεβαίνεις στο τοπικό με επικεφαλής τον Γιάννη Τσεπκεντζή;

Ο Γιάννης είναι ένα άτομο μορφωμένο και αληθινό, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πει ψέματα. Γι’ αυτό και από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του δεν μπορείς παρά να τον συμπαθήσεις. Ο Γιάννης, ως Εδεσσαίος που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας, γνωρίζει τα πραγματικά προβλήματά της και έχει τις λύσεις γι’ αυτά. Όταν με πλησίασε και άρχισε να μου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους επιθυμεί να διεκδικήσει τον Δήμο της Έδεσσας – αμέσως – του απάντησα: «Είμαι μέσα». Αυτή η αυθόρμητη και ειλικρινής απάντησή μου ήρθε στο άκουσμα του λόγου του ότι: «Δημήτρη, θέλω να δουλέψω με νέους». Κλείνοντας, θα ήθελα να σημειώσω ότι δίπλα στον Γιάννη έχω μάθει μέχρι τώρα κάποια σημαντικά πράγματα τα οποία θα με βοηθήσουν στο μέλλον..