Ο Δημήτρης Ευαγγελίδης είναι ο μοναδικός υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Νομού Πέλλας, από τον οποίο όχι μόνον κατάγεται, αλλά είναι μόνιμα εγκατεστημένος και δραστηριοποιείται στο Νομό.
Είναι γνωστός από το σημαντικό συγγραφικό του έργο με βιβλία, άρθρα, αναλύσεις πάνω σε θέματα Ιστορίας, Εθνολογίας, Γλωσσολογίας και κυρίως για τις εργασίες του με αντικείμενο την Μακεδονία. Συμμετέχει συχνά σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές σε Σταθμούς του Κέντρου και της Περιφέρειας.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ομοσπονδίες και επαγγελματικές Ενώσεις. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Ομιλεί τέσσερεις γλώσσες και το τοπικό ιδίωμα της Κ.Δ. Μακεδονίας.
Συμμετέχει στις Ευρωεκλογές ως υποψήφιος με την Παράταξη “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ”, που είναι αναγνωρισμένο κόμμα, ευρωσκεπτικιστικών αντιλήψεων, από τον Οκτώβριο του 2016 και μέλος της συλλογικής του ηγεσίας (δεν υπάρχει αρχηγός, αλλά Διοικούσα Επιτροπή).
Όπως τονίζει ο ίδιος:
«Η συρρικνωμένη παραγωγική βάση, η παραπαίουσα οικονομία, ο εφιάλτης του δημογραφικού, ο κατακλυσμός της λαθρομετανάστευσης, η διαλυμένη κοινωνική συνοχή και η νοοτροπία “ο καθένας για τον εαυτό του και ο Θεός για όλους” είναι καταστάσεις που γιγαντώνονται διαρκώς και απειλούν να μας εξαφανίσουν ως έθνος. Η Ιστορία είναι γεμάτη από εξαφανισμένους λαούς και έθνη. Δεν θα είμαστε οι πρώτοι, ούτε οι τελευταίοι, εάν δεν αλλάξουν ριζικά, σχεδόν τα πάντα, στην χώρα μας. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με τα παλιά κόμματα και με τους επαγγελματίες πολιτικούς. Αυτοί οδήγησαν την χώρα εδώ που φτάσαμε. Θα την ήταν εντελώς παράλογο να πιστέψουμε ότι αυτοί θα μπορέσουν να μας «σώσουν». Χρειάζονται νέα πρόσωπα, με νέες ιδέες που πρέπει να αναδειχθούν. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και όχι το να εκλεγώ, που προσωπικά το θεωρώ δευτερεύον.
Ο χρόνος που διαθέτουμε λιγοστεύει απελπιστικά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στις γενιές που έρχονται, ώστε να ζήσουν σε μια Ελλάδα αναγεννημένη. “Οι καιροί ου μενετοί” είχε γράψει πριν από αιώνες ο σπουδαίος Θουκυδίδης. Ας τον ακούσουμε…».