“Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας προέρχεται ακόμη από την Αρχαία Ελλάδα, ενώ, η αμερικανική και βρετανική κοινωνία καθιέρωσε τη γιορτή της μητέρας τον εικοστό αιώνα μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις με μικρή εμβέλεια αρχικά.

Οι Έλληνες τιμούμε μοναδικά τη μητέρα και, κατ’ επέκταση τη μητρότητα που είναι ό, τι πιο ιερό και τιμητικό μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα. Οφείλουμε να προστατεύουμε τη μητέρα ως πυρήνα της οικογένειας. Ως το πιο δυνατό κρίκο της αλυσίδας του δεσμού της κοινωνίας μας, ειδικά τα χρόνια αυτά που διαρκώς η καθημερινότητα φέρνει στο φως περιστατικά βίας και ανάλγητης συμπεριφοράς σε μητέρες και παιδιά.
Είμαστε, ταυτόχρονα, υποχρεωμένοι να αναδείξουμε τον πολύπλευρό ρόλο της μητέρας που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων ως μητέρα, γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, δίνοντας παντού και πάντα τον καλύτερό της εαυτό. Εμείς, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε δίπλα στις μητέρες, είμαστε δίπλα στις πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο το πιο σημαντικό πρόσωπο για τον καθένα από εμάς, αναδεικνύοντας με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα τη μεγάλη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία. Χρόνια πολλά στις μητέρες όλου του κόσμου!”