Σύλληψη για υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (2 Μαΐου 2019) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 47χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα της οικίας του εντοπίσθηκε μέσα σε χώρο ντουλάπας υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης με κατάλληλο εξοπλισμό (μετασχηματιστής, λαμπτήρες, ανεμιστήρας κ.α.), όπου καλλιεργούσε 6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,4 μέτρων. Επίσης στην οικία του και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 κλώνοι κάνναβης, μικροποσότητες κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συλλήψεις για κλοπές

• Συνελήφθησαν χθες (2 Μαΐου 2019) τα ξημερώματα στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών και του Αστυνομικούς Τμήματος Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 23 ετών, διότι νωρίτερα προσπάθησαν να διαρρήξουν δύο διαμερίσματα στην πόλη των Σερρών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και δύο κατσαβίδια. Επίσης από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας από κοινού το προηγούμενο διάστημα, αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης από κατάστημα στις Σέρρες, ένα ρολόι αξίας 200 ευρώ.

• Συνελήφθη χθες (2 Μαΐου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας από αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης που ήταν εκτός υπηρεσίας, 26χρονος ημεδαπός, καθώς κατελήφθη τη στιγμή που απέρριπτε σε κάδο απορριμμάτων μία τσάντα που είχε αφαιρέσει νωρίτερα από σταθμευμένο όχημα και περιείχε το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ και προσωπικά έγγραφα. Ο 26χρονος προσπάθησε να διαφύγει απωθώντας τον αστυνομικό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει και συνελήφθη. Η κλεμμένη τσάντα εντοπίσθηκε με τα έγγραφα και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό της. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Εξιχνίαση κλοπών

• Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 30 και 18 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (2 Μαΐου 2019) το μεσημέρι σε περιοχή της Πιερίας, ενεργώντας ο 18χρονος μαζί με συνεργό τους, αφαίρεσαν από σταθμευμένο όχημα το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα όπου τους ανέμενε ο 30χρονος.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε οικία 90χρονης ημεδαπής σε περιοχή της Πέλλας, αφαίρεσε από την οικία της το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

• Συνελήφθησαν χθες και προχθές (1 και 2 Μαΐου 2019) στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

 34χρονος αλλοδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών για πώληση ναρκωτικών ουσιών και

 42χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών, 10 μηνών και 23 ημερών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

• Συνελήφθησαν χθες (2 Μαΐου 2019) σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, 2 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

 35χρονος ημεδαπός, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και

 42χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.