Σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 19-9-2019 με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τους συνεργάτες του αναφορικά με το έργο της κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι το έργο που ωρίμασε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκριθεί άμεσα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Υπενθυμίζεται ότι για το έργο της κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, χάρη στη στενή και εντατική συνεργασία της κ. Τζάκρη με τους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Χρήστο Σπίρτζη, Σταύρο Κοντονή και Μιχάλη Καλογήρου, καθώς και με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα, είχε συνταχθεί φάκελος ΣΔΙΤ, είχε υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ, είχε ζητηθεί η συναίνεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑΧΔΙΚ για τις πιστώσεις και ως εκ τούτου το έργο είναι ώριμο και θα εγκριθεί άμεσα από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, η έγκριση της οποίας δεν πρόλαβε να δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κ. Τζάκρη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τα δίκαια της Πέλλας, πέρα από την αδράνεια των παραγόντων της. Αυτό επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά σήμερα στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι ένα έργο, για το οποίο έχω μοχθήσει επί σειρά ετών, ένα δίκαιο αίτημα του νομικού κόσμου και των πολιτών της Πέλλας, υλοποιείται άμεσα. Το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας θα βελτιώσει καταλυτικά τις συνθήκες απονομής της δικαιοσύνης, το περιβάλλον εργασίας δικηγόρων και δικαστών, αλλά και το αίσθημα αξιοπρέπειας των πολιτών που ασκούν τα νόμιμα δικαιώματά τους. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα και τους συνεργάτες του, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του, που σταματούν ώριμα έργα της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, παραμέρισε την μικροπολιτική και υπηρέτησε την ουσία του δικαίου.»