Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας, «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» με τις ευλογίες των τριών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμωνος, Κοζάνης και Σερβίων κ.κ. Παύλο και του οικείου μας Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ και την άμεση συναίνεση των Σωματείων: Παναγία Σουμελάς, Άγιου Ιωάννη Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα,
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του ομώνυμου προστάτη Αγίου του.

Εν όψει των επετειακών εκδηλώσεων του Συλλόγου (ο Σύλλογος το 2019 κλείνει 50 χρόνια ζωής), έχουμε την ιδιαίτερη τιμή και ευλογία να συνεορτάσουμε τον Άγιο μας με την παρουσία, για πρώτη φορά, στην πόλη μας, των τριών Ιερών Εικόνων του Ποντιακού Ελληνισμού,
Παναγίας Σουμελάς, Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.

Πέρα από το πρόγραμμα των ακολουθιών της Ιεράς Μητρόπολης, το οποίο σας επισυνάπτουμε, ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας εκδήλωση προς τιμή των Ιερών Εικόνων του Πόντου και Μνήμης των 100 χρόνων Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19:00 Χαιρετισμοί
19:15 Ομιλία από τον Θεολόγο- Δρ. Νεότερης Ιστορίας,
Επιστημονικό Συνεργάτη Έδρας Ποντιακών Σπουδών Α.Π.Θ., κ. Θεοδόσιο Κυριακίδη με θέμα: «Ποντιακός Ελληνισμός και Εκκλησία: Διαχρονική συνοδοιπορία από τον αποικισμό μέχρι τη Γενοκτονία».
19:45 Αφιέρωμα στα 50 Χρόνια του Συλλόγου
20:00 Χορευτικό πρόγραμμα
20:30 Πέρας εκδήλωσης.

Σαββάτο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θεία Λειτουργία θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, θυμάτων της Γενοκτονίας.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου μας.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αγρυπνία θα τιμήσουμε τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά όπου και θα διαβαστεί η ευχή κόλλυβων.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή η παρουσία στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Για το Δ.Σ.
ο πρόεδρος
Ιωάννης Γαβριηλίδης