Την Πέλλα επισκέπτεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 μαζί με στελέχη της παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Γιαννούλης. Στόχος της επίσκεψης είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που σχετίζονται με τις οδικές συνδέσεις με την Θεσσαλονίκη και την Εγνατία οδό και εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής.

Οι πρόσφατες ανακόλουθες δηλώσεις Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι. Τόσο η σύνδεση της ΕΟ2 (Ε86) Θεσσαλονίκης–Γιαννιτσών- Σκύδρας-Έδεσσας-Φλώρινας όσο και η κάθετη σύνδεση προς την Εγνατία και το νέο πλέον συνοριακό σημείο από την Αριδαία αποτελούν αγκάθια που επιβραδύνουν την ανάπτυξη της Πέλλας εδώ και χρόνια.
Παράλληλα θα υπάρξουν και επισκέψεις στα Λουτρά Πόζαρ και σε χωριά της περιοχής Έδεσσας προκειμένου να τονιστεί ότι ο αγροτουρισμός, ο ιαματικός και ο θεματικός τουρισμός χρειάζονται στήριξη και ενίσχυση μέσα από την συνεργασία της αυτοδιοίκησης ώστε τα οφέλη να γυρνούν άμεσα στην τοπική κοινωνία.
Η Πέλλα είναι πλουτοπαραγωγική περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και οι άνθρωποι της δεν απολαμβάνουν λόγω ελλιπούς δικτύωσης τα οφέλη της ανάπτυξης. Απαιτούνται συντονισμένες δράσεις ώστε να αρθούν οι συντηρητικές εκείνες πολιτικές που διατηρούν τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες και δημιουργούν προβλήματα στις ζωές χιλιάδων πολιτών. Η λύση είναι η συνεχής επικοινωνία και η δρομολόγηση από κοινού δράσεων με φορείς και ομάδες πολιτών. Η Έδεσσα, η Αριδαία, η Σκύδρα και τα Γιαννιτσά δεν κατοικούνται από πολίτες Β’ Κατηγορίας. Η περηφάνια όλων μας για τον γενέθλιο τόπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν μπορεί να εξαντλείται σε άναρθρες κραυγές. Ως παράταξη ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην Κεντρική Μακεδονία λέμε ξεκάθαρα ότι ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και σε όλη την Πέλλα.

Πρόγραμμα Επίσκεψης:
Ώρα 11.00: Σημείο Συνάντησης (Παράκαμψη Χαλκηδόνας) 40.733225, 22.577233
Παρουσίαση Προβλήματος – Δηλώσεις για Οριζόντια και Κάθετη Σύνδεση

Ώρα 12.30: Λουτρά Πόζαρ
Παρουσίαση Προβλήματος – Δηλώσεις – Συνάντηση με Φορείς
Παρουσίαση Προβλήματος Δικτύωσης Λουτροπόλεων Κεντρικής Μακεδονίας

Ώρα 14.00: Έδεσσα
Συζήτηση για τα γενικά προβλήματα δικτύωσης με έμφαση την Οδική δικτύωση της Πέλλας και την ενδοπεριφερειακή ανισότητα στην Κεντρική Μακεδονία και τις ανακολουθίες δηλώσεων και προθέσεων Μητσοτάκη-Τζιτζικώστα