Γιάννης Σηφάκης: Άλλοι ανοίγουν σχολεία και άλλοι κλείνουν σχολές – Ξεκινά το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία που ιδρύθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ με επιμονή του τέως βουλευτή.

Όπως είχε ενημερώσει ο Γιάννης Σηφάκης από τον Ιούνιο 2019 ιδρύθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αλμωπία ως τμήμα του ΣΔΕ Γιαννιτσών, προσλήφθηκαν 11 καθηγητές και άρχισαν οι εγγραφές.

Το σχολείο σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει στο Λύκειο Εξαπλατάνου αφού ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει, τουλάχιστον για την πρώτη χρονιά, κτίριο στην Αριδαία.
Το σχολείο ιδρύεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τα διετή Πανεπιστημιακά Προγράμματα για αποφοίτους ΕΠΑΛ ( τα οποία είχαν ωριμάσει με προοπτική τουλάχιστον 4 προγραμμάτων στην Πέλλα, ένα σε κάθε Δήμο) και την σχολή Μουσειολογίας στην Έδεσσα.
Η ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας υπεγράφη στις 11/06/19 από τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανία Παπαγεωργίου και θα λειτουργήσει κανονικά από το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020.
Για το ΣΔΕ έχει εκδηλωθεί ήδη το ενδιαφέρον πολλών δεκάδων ενδιαφερομένων για συμμετοχή τους ως μαθητών και αναμένεται να εκδηλωθεί μεγαλύτερο ακόμη ενδιαφέρον στις εγγραφές που θα τελειώσουν σε λίγες ημέρες στις 15 Νοεμβρίου.
Ο Γιάννης Σηφάκης επί ένα και πλέον έτος πίεσε πολύ την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στην Αριδαία για να μπορέσουν να πάρουν απολυτήριο δεκάδες ενήλικες. Το απολυτήριο τους είναι απαραίτητο τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για τα κοινωνικά επιδόματα. Στην προσπάθεια αυτή είχε ανταποκριθεί και ο Δήμος Αλμωπίας παίρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αναγκαίες αποφάσεις. Σημαντική ήταν επίσης η συμβολή του Διευθυντή του ΣΔΕ Γιαννιτσών Χρήστου Μανδάλτση και του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμά Μπαχαράκη.