Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων που ενέχονται και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών

IF

Χρησιμοποιώντας κλεμμένο όχημα παραβίασαν την πρόσοψη κοσμηματοπωλείου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ

Επίσης νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή τσάντας σε βάρος ημεδαπής αφαιρώντας της χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, 3 περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν από συμμορία 4 ατόμων το προηγούμενο διάστημα, σε περιοχές της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ηλικίας 41, 36, 30 και 24 ετών, για σύσταση συμμορίας και κλοπές.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τα ξημερώματα της 13ης Νοεμβρίου 2019, διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Πέλλας, αποκολλώντας προστατευτικό πλέγμα και σπάζοντας γυάλινη είσοδο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ, καθώς και μία συσκευή καταγραφής.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιώντας το ίδιο όχημα, αφαίρεσαν από χώρο στάθμευσης καταστήματος σε άλλη περιοχή της Πέλλας, την τσάντα 41χρονης ημεδαπής με το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και άλλα προσωπικά της αντικείμενα.

Περαιτέρω, το παραπάνω όχημα είχαν αφαιρέσει τον περασμένο Οκτώβριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και τελικά εντοπίσθηκε από αστυνομικούς κρυμμένο, σε χώρο μη ενεργού επιχείρησης, σε έτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως, σε έρευνα του οχήματος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν σχοινιά ρυμούλκησης που χρησιμοποιήθηκαν στην διάρρηξη του καταστήματος και μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου. Το κλεμμένο όχημα αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών.