Επισκέφθηκαν την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου που χρονολογείται από 1922, όταν πρόσφυγες από Αργυρούπολη και Τραπεζούντα, ρίζωσαν και δημιούργησαν τον οικισμό.


Οι μοναχές του μοναστηριού υποδέχθηκαν τους ηλικιωμένους και την επικεφαλή συνοδό τους Κοινωνική Λειτουργό, κ. Σωτηρία Φιλούκατζη, στο αρχονταρίκι, τους κέρασαν και αφηγήθηκαν τα θαύματα της Παναγίας.

Η ιδανικός καιρός καθώς και η διάθεση για βόλτα, τους οδήγησε σε κοντινή απόσταση σ’ ένα όμορφό τοπίο με μοναδική θέα, στο Φράγμα της Θέρμης, είκοσι λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μια τοποθεσία κατάλληλη για περίπατο στη φύση, με τεχνητή λίμνη, με πολλά πεύκα, πουλιά, πάπιες κλπ.

Στη συνέχεια τα μέλη του ΚΑΠΗ επέλεξαν να απολαύσουν φαγητό και να διασκεδάσουν σε ταβέρνα το Ρετζίκι.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Δημήτριος Γιώγας, θαυμαστής των δυνατοτήτων της Τρίτης Ηλικίας, ικανοποιημένος από τις ποικίλες αποδράσεις της φετινής χρόνιάς (κοινωνικού, περιηγητικού, περιβαλλοντικού – φυσιολατρικού, θρησκευτικού χαρακτήρα), υπόσχεται ότι θα συνοδεύει τις επιθυμίες των ηλικιωμένων από την πλευρά του με όλη του την αγάπη και την υποστήριξη και για τη νέα χρονιά που έρχεται.