Ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για την Κύρωση του Προϋπολογισμού του 2020.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διέπεται από τις αρχές και αξίες της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτές εκφράστηκαν κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και πρόσφατα, στο 13ο συνέδριο του Κόμματός.

Υποστήριξε πως ήρθε η ώρα να φύγουμε από τη λογική του κράτους-ελεήμονα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες όπου τα πολλά επιδόματα θα είναι αχρείαστα, ενώ μεγάλο μέρος της ομιλίας του επικεντρώθηκε στην Πέλλα. Συγκεκριμένα, εξέφρασε την άποψη πως η Πέλλα πρέπει να είναι στον πυρήνα του εθνικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, για δύο λόγους: Πρώτον, είναι αρκετά αποκομμένη και βιώνει ένα άδικο αναπτυξιακό έλλειμμα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα και δεύτερον, οι δυνατότητες οι οποίες διαθέτει είναι τεράστιες καθώς μπορεί να αποτελέσει διεθνή οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο έλξης.
Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων που απασχολούν την Πέλλα και για τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσουμε το ερχόμενο έτος.