Στον Παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Αγίου Αθανασίου κοντά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλαν, αφού κάνετε τη βόλτα σας και χαρείτε την ομορφιά και τη γαλήνη της φύσης, ελάτε να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα που θα σας μείνει αξέχαστο στην παραδοσιακή ταβέρνα Ασάγκα «μια Παλιά Ιστορία».


Η ονομασία μας κέντρισε το ενδιαφέρον και αφού μπήκαμε μέσα, ενθουσιαστήκαμε από τον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο με στοιχεία από την παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του τόπου αλλά και σχεδόν ολόκληρης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς του αιώνα που έφυγε.

Η ταβέρνα Ασάγκα «Παλιά Ιστορία» στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια για καλή ελληνική κουζίνα στη Μακεδονία.








Εδώ και τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας του στον χώρο του ποιοτικού φαγητού συνιστούν ένα πολύ καλό δείγμα για να αντιληφθεί κανείς πως κατόρθωσε να αποτελεί μια επιτυχημένη επιλογή.







Η διακόσμηση από πέτρα και ξύλο και οι πολλές μοναδικές φωτογραφίες από την Έδεσσα δίνουν μια αίσθηση από το παρελθόν που θα συντροφεύσει το φαγητό σας. Ένας ιδιαίτερος χώρος γεμάτος από εκπλήξεις και σπάνιες αντίκες που θα σας συναρπάσουν!








Δοκιμάστε από ορεκτικά τα “κεφτεδάκια της γιαγιάς” πλιγούρι και καυτερή πιπεριά, για κυρίως πιάτο κλέφτικο κοτόπουλο, μοσχαρίσια ή χοιρινή μπριζόλα, σνίτσελ, πανσέτες, ψαρονέφρι, κότσι, γουρουνόπουλο στιφάδο, τας κεμπάπ από το πολύ πλούσιο μενού ενώ μην παραλείψετε να απολαύσετε μία από τις εξαίσιες τηγανιές με συνοδεία φρέσκων σαλατών.





Η πλούσια κάβα κρασιών από Έλληνες παραγωγούς και το επιδόρπιο που αλλάζει συνεχώς έρχονται να συνδυάσουν με ιδανικό τρόπο ένα μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα με χαρακτήρα και αυθεντική παραδοσιακή γεύση.

Ο Γιώργος Αποστόλου μαζί με την οικογένειά του είχε το μεράκι αλλά και την αγάπη γι’ αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα καθώς πλαισιώνονται από εξαιρετικούς μάγειρες και μαγείρισσες ακριβώς πάνω στις μακεδονίτικες συνταγές που είμαι σίγουρος ότι θα σας ξετρελάνουν.




Η μονάδα της οικογένειας Αποστόλου προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση τουρισμού ολιγοήμερων διακοπών για ξεκούραση σε έναν χώρο ιδανικό για χαλάρωση και ηρεμία, κτισμένο αμφιθεατρικά, απολαμβάνοντας αρχοντιά φροντισμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.





Η παραδοσιακή ταβέρνα Ασάγκα Παλιά Ιστορία διαθέτει χωρητικότητα 200 ατόμων, με 3 αίθουσες και τζάκι για οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση καθώς και εξωτερικό χώρο για κάπνισμα.

Ακόμη όμως και στο τέλος του γεύματος σας περιμένει μια έκπληξη όπου αυτό θα σας αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, κτισμένος σε υψόμετρο «;» μέτρα και λόγω των ιδιαίτερα σκληρών συνθηκών διαβίωσης, εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους στις αρχές της δεκαετίας του `80.

Μερικά χρόνια αργότερα με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου το χωριό έγινε περιζήτητος για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ που ανέβασαν στα ύψη το ενδιαφέρον και τη ζήτησή του.







Οι εξελίξεις για τον οικισμό ήταν απρόβλεπτα ραγδαίες. Τα ετοιμόρροπα σπίτια μεταμορφώθηκαν σε πέτρινα παλατάκια. Σύγχρονα ξενοδοχεία και συγκροτήματα κατοικιών χτισμένα από εν τόπω πέτρα, ενοικιαζόμενα δωμάτια φροντισμένα με μεράκι, καταστήματα και ταβέρνες ντυμένα κι αυτά στην πέτρα και το ξύλο, εξυπηρετούν χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά και υπόσχονται άνετη και ευχάριστη διαμονή. Ιδίως κατά τη χειμερινή περίοδο όπου το χωριό κατακλύζεται ασφυκτικά από επισκέπτες.

Είναι η αφετηρία και το ορμητήριο για ορειβάτες και περιηγητές, για συγγραφείς και πεζοπόρους. Προσφέρει επιλογές και διαδρομές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.


Δίκαια χαρακτηρίζεται από τους φίλους και τους πολυπληθείς επισκέπτες του «Πέτρινο χωριό» αλλά και «Αράχωβα της Μακεδονίας».