Εύχομαι η παραπομπή από την σημερινή κυβέρνηση σε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να μην καθυστερήσει την εφαρμογή του Νόμου που επέλυσε το πρόβλημα.

Η ΑΑΔΕ, όπως είναι γνωστόν, κοινοποίησε τις διατάξεις για εφαρμογή του Νόμου 4605/19 στις ΔΟΥ στις 22/04/19.
Σε συνεννόηση μου κεντρικά με την αρμόδια κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ αποφασίστηκε η αναμονή των αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων που ήδη έχουν δικάσει την υπόθεση τον περασμένο Μάιο (με τους συνηγόρους των αγροτών να έχουν ενσωματώσει ως νέο στοιχείο την ψηφισθείσα διάταξη του Νόμου 4605/19 που επιλύει νομοθετικά το πρόβλημα), η απόφαση των οποίων θα είναι δεσμευτική για την Διοίκηση. Με δεδομένο ότι αναμένεται αθώωση έστω ενός αγρότη (εφόσον έχει ψηφιστεί Νόμος που επέλυσε το πρόβλημα ) η απόφαση αυτή θα εκτελεστεί για όλους.
Στην απευκταία περίπτωση ( που έχει μικρές πιθανότητες) που οι αποφάσεις των Διοικητικών Δικαστηρίων δεν ήταν ευνοϊκές για την απαλλαγή των αγροτών τότε και μόνο τότε θα οδηγείτο το θέμα για γνωμοδότηση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η πιθανή άγνοια αυτών των δεδομένων από τους σημερινούς κυβερνώντες και η σπουδή τους να ζητήσουν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για γραφειοκρατικές λεπτομέρειες εφαρμογής του Νόμου 4605/19 ΦΕΚ Α’ αρ.φύλλου 52/ 01.04.19 εύχομαι να μην καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την πλήρη εφαρμογή του Νόμου.
Προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι βουλευτής της ΝΔ ,επί των ημερών της οποίας γεννήθηκε και διογκώθηκε η ομηρία όλων αυτών των ανθρώπων και η οποία δεν έκανε το ελάχιστο για την επίλυση του επί δεκαετίες (και μάλιστα όταν στο παρελθόν διετέλεσε και ο ίδιος βουλευτής της), να καταλογίζει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση που επέλυσε το πρόβλημα και παράλληλα να ενεργεί σήμερα με τρόπο που ουσιαστικά μπορεί να δημιουργήσει καθυστερήσεις και προβλήματα στην εφαρμογή του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.