Συνάντηση εργασίας στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης. Πρόθεση του Βουλευτή ήταν η επίσπευση των διαδικασιών για την οριστική αξιοποίηση ακινήτων τα οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ στην Πέλλα.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο Βουλευτής είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» στην Έδεσσα. Την περίοδο λειτουργίας του το ξενοδοχείο αποτελούσε στολίδι για την πόλη. Δυστυχώς, σήμερα είναι κλειστό και εγκαταλελειμμένο σχεδόν μια 8ετία. Αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ότι η νέα διοίκηση ανταποκρίνεται θετικά στην πρόταση του Βουλευτή. Διαβεβαίωσε πως προτίθεται το αμέσως επόμενο διάστημα να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίησή του. Ο Βουλευτής τόνισε πως οι όροι του διαγωνισμού θα πρέπει να είναι τέτοιοι ώστε να προσελκύσουν σοβαρούς, στρατηγικούς επενδυτές. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου. Η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του «ΞΕΝΙΑ», το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Έδεσσας, αναμένεται να τονώσει τον τουρισμό της πόλης αλλά και να αποτελέσει τόπο αναψυχής για τους κατοίκους.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής ζήτησε και ενημερώθηκε αναφορικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας – Καϊμάκτσαλαν. Παρά την ανησυχία που είχε προκληθεί τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τον περιορισμό λειτουργίας του Κέντρου σε μερικές μέρες της εβδομάδας, η διοίκηση της ΕΤΑΔ ξεκαθάρισε πως το Χιονοδρομικό θα παραμένει ανοιχτό σε 7ήμερη βάση. Ο Βουλευτής συζήτησε τρόπους περαιτέρω αξιοποίησής του, καθώς ήδη αποτελεί αναπτυξιακό πόλο όχι μόνον για την Πέλλα αλλά και την ευρύτερη Μακεδονία.
Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε ευχαριστημένος από τη συνάντηση αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία που επιδεικνύει η νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ αναφορικά με την τουριστική αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται ανά τη χώρα και ειδικότερα στην Πέλλα.