21 Ιανουαρίου 2020 – Για την αξία του ελληνικού γιαουρτιού μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ιδιωτικής Ετικέτας Marca 2020 στις 16 Ιανουαρίου στην Μπολόνια.

 

Το συνέδριο που είχε τίτλο «Ελληνικό Γιαούρτι: Μία πολύτιμη επιλογή» διοργανώθηκε από την εταιρεία Atlante, επίσημο συνεργάτη της Κρι Κρι στην Ιταλία, η οποία συμμετείχε και ως εκθέτης στη Marca.

 

Ο κ. Τσινάβος αναφέρθηκε στην ιστορία του γιαουρτιού στην Ελλάδα και την εξέλιξη του σε ένα προϊόν με παγκόσμια επιτυχία και αναγνωρισιμότητα.

 

Όπως επισημάνθηκε, το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι παράγεται από 100% ελληνικό γάλα που συλλέγεται από την περιοχή του νομού Σερρών και παστεριώνεται μέσα σε 24 ώρες, διατηρώντας έτσι όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος.

 

Ο κ. Τσινάβος αναφέρθηκε και στην εύφορη κοιλάδα του Στρυμόνα στις Σέρρες, η οποία παρέχει την πρώτη ύλη για τα προϊόντα Κρι Κρι, προσφέροντας μοναδικό φυσικό πλούτο και πλούσιες σε βιταμίνες τροφές.  Η περιοχή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ζώνες παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα, με το παραγόμενο γάλα να ξεπερνά το 50% της συνολικής εγχώριας παραγωγής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρι Κρι κερδίζει συνεχώς περισσότερους καταναλωτές σε διεθνές επίπεδο, ενώ συνολικά διατηρεί παρουσία σε 30 χώρες. Οι εξαγωγές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στο 40% των συνολικών πωλήσεων προϊόντων, παρουσιάζοντας αύξηση 35% για το έτος 2019.

 

Η έκθεση Marca είναι η δεύτερη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα ιδιωτικής ετικέτας στην  Ευρώπη και αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη έκθεση. Στη 16η διοργάνωσή της,  που πραγματοποιήθηκε 15-16 Ιανουαρίου, συμμετείχαν πάνω από 750 εκθέτες.

 

 

 

Κρι Κρι

Η εταιρεία Κρι Κρι είναι μια κερδοφόρα εξαγωγική γαλακτοβιομηχανία που κατέχει σαν μάρκα τη δεύτερη θέση σε όγκο στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και παγωτού. Με ιστορία από το 1954, η Κρι Κρι παραμένει πιστή στο όραμά της από γενιά σε γενιά: να παράγει γιαούρτια, γάλα και παγωτά και να προσφέρει στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή απολαυστικές αυθεντικές γεύσεις που χαίρουν της προτίμησης των καταναλωτών. Οι αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό με το μεράκι αλλά και την τεχνογνωσία της 100% Ελληνικής Γαλακτοβιομηχανίας με έδρα τις Σέρρες καθιστούν την εταιρεία ως έναν από τους πιο καθιερωμένους παίκτες του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες:

krikri.gr, facebook.com/krikri.gr, instagram.com/krikri.gr