ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Δίνουμε όλοι τη μάχη έτσι ώστε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να συμβάλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξή τους. Ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου η κατάσταση είναι τραγική, αφού με τις αλλεπάλληλες και αντικρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών έχουν φτάσει στο σημείο να μη ξέρουν ούτε πότε θα δώσουν πανελλαδικές, ούτε σε ποια ύλη για κάθε μάθημα.
Δίνουμε τη μάχη και ταυτόχρονα απαιτούμε όλα τα απαραίτητα μέσα για να τα καταφέρουμε!
Στη μέχρι τώρα εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αποτυπώνονται τραγικές δυσκολίες, που πρέπει με ευθύνη της κυβέρνησης να λυθούν άμεσα:
• Η πλατφόρμα του Υπουργείου, τόσο για την σύγχρονη (webex), όσο και για την ασύγχρονη εκπαίδευση (e-me, eclass) μπλοκάρει συνεχώς, από τις πρώτες μέρες λειτουργίας. H χρήση τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες του υπολογιστή και του δικτύου τόσο του καθηγητή, όσο και των μαθητών. Ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, είναι πρακτικά αδύνατη.
• Όσον αφορά το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό, σε κάποια μαθήματα είναι ελλιπέστατο, ενώ σε άλλα που υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει κάποια προεπιλογή – οργάνωση από το Υπουργείο, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος.
• Μαθητές μας, ιδιαίτερα σε λαϊκές περιοχές, δεν διαθέτουν υπολογιστή/tablet, ακόμα και σύνδεση στο διαδίκτυο.
• Μεγάλο κομμάτι εκπαιδευτικών στερείται επίσης του αναγκαίου εξοπλισμού, όπως κάμερες, μικρόφωνα, ψηφιακές γραφίδες κ.α., με συνέπεια να αδυνατεί να συμμετάσχει.
• Εκεί που φοιτούν παιδιά μεταναστών και προσφυγόπουλα υπάρχουν επιπλέον, ιδιαίτερες δυσκολίες, που πρέπει το Υπουργείο να βρει άμεση και εφαρμόσιμη λύση!
Δεν εμπιστευόμαστε τις “εξαγγελίες” του Υπουργείου που, παρά τις «εντυπωσιακές» δηλώσεις του, δεν έχει εξασφαλίσει ούτε στο ελάχιστο την ενιαία εφαρμογή του μέτρου, με υλικοτεχνική υποδομή και προετοιμασία-εξοικείωση μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών. Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός και η μεταφορά των κρατικών ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.
Εδώ και χρόνια δεν υπήρξε καμία ουσιαστική στήριξη των υποδομών, σε τεχνολογικά μέσα και εξοπλισμό των σχολείων. Καμία ουσιαστική στήριξη των εκπαιδευτικών. Η εκπαίδευση, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι ανάγκες σε προσωπικό, η λειτουργία υποστηρικτικών δομών (π.χ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ) μπήκαν στην «κλίνη του Προκρούστη», στο όνομα των περικοπών και της εφαρμογής των δημοσιονομικών περιορισμών. Ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Παιδείας μέσα από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την Εκπαίδευση φροντίζει να διευκολύνει τη λειτουργία των ιδιωτικών δομών ενώ, με απαράδεκτο τρόπο, τις ανάγκες του Δημόσιου σχολείου τις εναποθέτει στους χορηγούς και στις δωρεές!! Στην πράξη μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί αφήνονται μόνοι και αβοήθητοι να υλοποιήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα.
Καλούμε τους συναδέλφους να αναδείξουν όλα τα παραπάνω ζητήματα,
να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛΜΕ!
Στην πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, οι διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε ο μαθητής να μην χάσει την επαφή του με τα αντικείμενα που έχει ήδη διδαχθεί, να διατηρηθεί στοιχειωδώς μια συνέχεια στο μάθημα.
Ταυτόχρονα δεν παραγνωρίζουμε, με βάση τα επιστημονικά και παιδαγωγικά δεδομένα, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης και την επαφή των εκπαιδευτικών με τα παιδιά, η οποία συμπεριλαμβάνει, εκτός από τη μάθηση, την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την αλληλεπίδραση όλων όσων συμμετέχουν στη διαδικασία, την ανάληψη πρωτοβουλιών των παιδιών, τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.
Απόψεις που ακούγονται να απέχουμε από την εξ αποστάσεως διδασκαλία, αλλά ταυτόχρονα να μη μετακινηθούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, στερούνται σοβαρότητας. Αυτές οι απόψεις απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο, την ίδια στιγμή που τα φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία αυτό το διάστημα λειτουργούν αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Απαιτούμε – Διεκδικούμε:
• Να εξασφαλίσει το Υπουργείο, με ενιαίο τρόπο, την αξιοποίηση των διαφόρων εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.
• Να διευκρινιστεί ότι εναλλακτικά και βοηθητικά μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλα μέσα π.χ. ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστοσελίδες σχολικών μονάδων κ.α.
• Οι συνάδελφοί μας έχουν ανάγκη στήριξης στη προσπάθεια που ήδη καταβάλουν και όχι στοχοποίηση, απαξίωση. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι αντικειμενικές δυσκολίες που αφορούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, οι οποίες πρέπει να αναγνωρίζονται και να ξεπερνιούνται με υποστηρικτικά μέτρα. Καμία αυταρχική παρέμβαση της Διοίκησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
• Να διαμορφωθεί κεντρική ομάδα τεχνικής υποστήριξης στο Υπουργείο Παιδείας, στελεχωμένη με όλο το αναγκαίο προσωπικό, που θα λειτουργεί μέσω διαδικτύου ή με δωρεάν τηλεφωνική γραμμή και θα στηρίζει τους εκπαιδευτικούς σε σταθερή βάση. Οι όποιες επιμορφώσεις να γίνονται αποκλειστικά τις πρωινές ώρες.
• Να δημιουργηθεί Κεντρική Ψηφιακή Πλατφόρμα Διδακτικού Υλικού από το Υπουργείο, στην οποία θα έχουν πρόσβαση όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες και ύλη για όλες τις ηλικίες, βασισμένες στα αντικείμενα που έχουν ήδη διδαχθεί στο σχολείο, επικεντρωμένη στα απαραίτητα αντικείμενα κάθε τάξης. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά – σχετικά ενιαία – μπορούν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο ίδιο εκπαιδευτικό υλικό.
• Το Υπουργείο Παιδείας να ξεκινήσει τη λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών, που θα προβάλλουν προγράμματα ειδικά για μαθητές όλων των ηλικιών, και θα περιλαμβάνουν ταινίες, ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα σχετίζονται με τα σχολικά αντικείμενα και με τα ενδιαφέροντα των μαθητών.
• Να ανακοινώσει το Υπουργείο την κατάργηση για φέτος των προαγωγικών εξετάσεων.
• Για τη Γ’ Λυκείου να ανακοινώσει τη μείωση της ύλης με σαφή τρόπο για κάθε μάθημα, λαμβάνοντας υπόψη μέχρι ποιο σημείο της ύλης είχαν φτάσει τα δημόσια σχολεία, πριν κλείσουν.
• Είναι απόλυτη ανάγκη ενιαία να δοθούν επαναληπτικές σημειώσεις, ασκήσεις και τεστ. Δεν μπορεί το Υπουργείο να κρύβεται πίσω από το φιλότιμο και την πρωτοβουλία του κάθε συναδέλφου. Το Υπουργείο είναι υπεύθυνο για την επιτροπή που ορίζει τα θέματα των Πανελλαδικών, το Υπουργείο πρέπει να πάρει και την ευθύνη για τη στήριξη που χρειάζεται ο μαθητής της Γ’ Λυκείου αυτό το διάστημα.
• Κάθε σκέψη για γενίκευση αυτών των μεθόδων, με στόχο την υλοποίηση αντιεκπαιδευτικών πολιτικών π.χ. αξιολόγηση, περικοπές σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά τη λήξη της έκτακτης κατάστασης θα μας βρει απέναντι.
• Να κλείσει η πόρτα σε κάθε ιδιωτική εταιρεία, χορηγό και επίδοξο επενδυτή, φορέα της Τοπικής Διοίκησης που αξιοποιεί την “κρίση” ως ευκαιρία για να βάλει χέρι στο Δημόσιο σχολείο. Κάθε πρόγραμμα, κάθε υποδομή και τεχνολογική εφαρμογή με ευθύνη και αποκλειστική χρηματοδότηση του κράτους.
• Έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία ώστε όλες οι σχολικές μονάδας, όλα τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, να έχουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την ισότιμη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που δίνει “ευχολόγια” για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς καμία υποδομή, δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες δεν ξεχνάμε το ρόλο που έχουμε ως παιδαγωγοί, να αναπτύσσουν οι μαθητές μας πνεύμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας, αγωνιστικής διάθεσης. Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες όλων αυτών που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί για 3.500 κλίνες ΜΕΘ, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη χώρα μας λειτουργούν μόλις 567, ενώ παραμένουν κενές 30.000 οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία. Όσο και να κουνάνε το δάχτυλο και να επικαλούνται την ατομική ευθύνη του καθενός, δεν μπορούν να κρύψουν τη δική τους αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Μόνο οργή μπορούμε να νιώσουμε, όταν διάφοροι μεγαλοεπιχειρηματίες, κλεισμένοι μέσα στις πανάκριβες βίλες τους, μας νουθετούν λέγοντας ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τη στιγμή που οι γονείς των μαθητών μας αναγκάζονται κάθε μέρα να δουλεύουν στις επιχειρήσεις, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, για να παράγουν τα κέρδη τους. Αν χρειαστούν, βέβαια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες υγειονομική περίθαλψη, θα τη βρουν σε πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές, σε αντίθεση με εμάς και τις οικογένειες των μαθητών μας, που θα βρεθούμε μπροστά στο σύστημα υγείας που οι ίδιοι διέλυσαν.
Όπως, λοιπόν, κάθε κρίση, έτσι και αυτή την πανδημία δε θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Θα δώσουμε τη μάχη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές και τις οικογένειές τους, συνολικά την εργατική τάξη με αίσθημα αλληλεγγύης, αγωνιστικότητας, υπερηφάνειας.

Αυτό θα είναι το καλύτερο μάθημα για τους μαθητές μας!
Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ρεαλισμό, ψυχραιμία και αισιοδοξία!
Μένουμε δυνατοί – Δε μένουμε σιωπηλοί!

Υ.Γ. Δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας αγγίζουν οι κάθε λογής συκοφαντίες τύπου Τέλλογλου για τους “τεμπέληδες εκπαιδευτικούς” που κάνουν διακοπές…Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σ΄ αυτόν και τους ομοίους του. Άλλωστε… αυτός αλλά και οι υπόλοιποι συστημικοί κονδυλοφόροι δε στάθηκαν ποτέ δίπλα στα τεράστια προβλήματα του εκπαιδευτικού κόσμου, στους αγώνες για να έχουν όλα τα παιδιά δασκάλους και καθηγητές από την αρχή της χρονιάς… Τους μαθητές και τους εργαζόμενους γονείς τους, όμως, θα τους κοιτάμε στα μάτια, γιατί μαζί τους θα είμαστε αύριο στο δρόμο του αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία.

Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα Τραπεζανίδης Γιώργος

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ (ΕΝΙΠ)

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την συμπαράστασή του στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί, οι Νοσηλευτές και οι όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας σε όλη την χώρα, αλλά και στην Πέλλα για την προάσπιση της υγείας όλων των κατοίκων του τόπου μας.
Δεν εξαντλούμε την συμπαράστασή μας με ένα «χειροκρότημα», αλλά υιοθετούμε και υποστηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας.
Καταγγέλλουμε τις ελλείψεις προσωπικού και την συνεχιζόμενη έλλειψη ειδών και μέσων ατομικής προστασίας στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Τοπικές Μονάδες Υγείας της Πέλλας με την πανδημία του Κορωνοϊό να βρίσκεται σε έξαρση.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ενισχύει τα Ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα στην Υγεία, αφήνοντας την υποστήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στα χέρια των λεγόμενων «χορηγών» και «ευεργετών».
Αυτές οι «ευγενικές προσφορές» πυκνώνουν τα τελευταία χρόνια με τα κονδύλια που διατίθενται για τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να έχουν μειωθεί κατά 50% την τελευταία δεκαετία.
Στην ουσία επιχειρείται μέσω των περικοπών στην Υγεία η νομιμοποίηση της απαξίωσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην συνείδηση των εργαζομένων και του λαού. Παράλληλα οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον χώρο της Υγείας αρπάζουν την ευκαιρία για να προβάλουν την εμπορευματοποίηση της Υγείας, ως αναγκαίο «καλό».
Είναι η κυβέρνηση που μιλά για ατομική ευθύνη ως μέτρο αντιμετώπισης της πανδημίας του Κορωνοϊού, την στιγμή που η ίδια δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της αναγκαίας στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αυτό είναι φανερό, αφού η κυβέρνηση με πρόσφατη απόφασή της διπλασιάζει από τα 800 στα 1.600 ευρώ την ημέρα την αποζημίωση που θα παίρνουν οι επιχειρηματίες της Υγείας για την διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ !!
Παράλληλα διαθέτει πλουσιοπάροχα 30.000.000 ευρώ στα Ιδιωτικά Εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον Κορωνοϊό, την στιγμή που διαθέτει μόλις 75.000.000 ευρώ ως έκτακτη κρατική επιχορήγηση στο σύνολο των κρατικών δομών Υγείας όλης της χώρας !!!
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι λόγω της πανδημίας, λόγω των χρόνιων εγκληματικών περικοπών στην Υγεία, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας (ΕΝΙΠ), για
 Επίταξη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά των κρεβατιών των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό, ώστε να ενταχθούν σε έναν ενιαίο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωνοϊού.
 Επίταξη τώρα των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
 Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για Κορωνοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Η διενέργεια test όταν υπάρχει ένδειξη να γίνεται απολύτως δωρεάν στις δημόσιες δομές Υγείας.
 Διορισμό τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που ισχύουν, όλων των υποψηφίων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
 Διορισμό σε θέσεις Επιμελητών Β΄, όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
Επίσης , καλούμε την κυβέρνηση για
 Διορισμό Νοσηλευτών & Νοσηλευτριών για την κάλυψη των αναγκών των δημόσιων δομών Υγείας

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα
όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα Τραπεζανίδης Γιώργος

Για την επιβολή πολιτική επιστράτευσης και την επίταξη απεργών

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας καταδικάζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την επιβολή πολιτικής επιστράτευσης και την επίταξη απεργών.

(από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ΦΕΚ 68 / 20 – 3 – 2020)

Η κυβέρνηση μετά από κάθε διάγγελμα του πρωθυπουργού φέρνει και έναν νόμο με τη διαδικασία της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, για το ξήλωμα των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, τον οποίο επιδιώκει να περνάει στα «ψιλά».
Όσα μέτρα είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα και σχεδίαζε να τα ολοκληρώσει αυτές τις μέρες χωρίς να υπολογίζει στην εμφάνιση του κορωνοϊού, τα φέρνει σήμερα με τον πιο προκλητικό τρόπο, αξιοποιώντας την πανδημία, με στόχο να τα συνηθίσουν οι εργαζόμενοι.
Η πολιτική επιστράτευση και η επίταξη απεργών είχε αρθεί τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από τους αγώνες των εργαζομένων.
Την ίδια στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για την πλήρη ασυδοσία εργοδοτών εν μέσω πανδημίας..
• με τον καταιγισμό απολύσεων άνευ προηγουμένου με πάνω από 40000 σε 10 μέρες
• με μονομερείς εργοδοτικές ενέργειες συνθλίβοντας μισθούς και εργασιακές σχέσεις
• με το συντριπτικό χτύπημα των δικαιωμάτων σε εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τους οποίους κρατούν μαντρωμένους στη δουλειά, χωρίς άδειες εις βάρος της υγείας τους
• με την εντατικοποίηση της εργασίας στα όρια της φυσικής εξάντλησης
• με την ολική ανυπαρξία μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς όταν κατά τα άλλα απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων
Όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν μπορούν να τα καταγγείλουν πουθενά καθώς όλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι απόντες και με λουκέτο αλλά απειλούνται στην ουσία με φυλάκιση αν αντιδράσουν.
Δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Η κυβέρνηση δε φοβάται το ενδεχόμενο να υπάρξουν σε συνθήκες πανδημίας, εργατικοί αγώνες που θα πάνε κόντρα στην προστασία της Δημόσιας υγείας και στην ανάγκη να προφυλαχτεί η υγεία του λαού. Είναι μέτρο για να μείνει το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφώσει εργασιακό καθεστώς γαλέρας με τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο γύψο, με τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα σε καραντίνα. Η μόνη χρησιμότητα του συγκεκριμένου άρθρου είναι να αφήσει πλήρως ελευθέρα τα χέρια της εργοδοσίας, για να κάνει ότι θέλει μέσα στους χώρους δουλειάς. Ο στόχος είναι να κλείσουν τα στόματα!
Η κυβέρνηση αν επιθυμεί να προχωρήσει σε επιτάξεις, να επιτάξει τώρα τις Ιδιωτικές Κλινικές και τις Ιδιωτικές ΜΕΘ για την υπηρέτηση της Δημόσιας Υγείας.
Δεν ξεχνάμε τις ευθύνες όλων αυτών που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αντί για 3.500 κλίνες ΜΕΘ, που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη χώρα μας λειτουργούν μόλις 567, ενώ παραμένουν κενές 30.000 οργανικές θέσεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα
όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Για το Δ.Σ

Η Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Σεμερτζίδου Δέσποινα Τραπεζανίδης Γιώργος