Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής & Δημόσιας Περιουσίας, κα. Αθηνά Καλύβα, στο πλαίσιο των διαρκών επαφών του με κυβερνητικά στελέχη και φορείς του Δημοσίου.
Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων και αγροτεμαχίων του ευρύτερου Δημοσίου, τα οποία κατέχουν μόνιμοι κάτοικοι εδώ και δεκαετίες.

Με αφορμή τη διαδικασία του Κτηματολογίου, το Δημόσιο διεκδικεί τα ακίνητα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την ανά περίπτωση ρύθμιση των υποθέσεων αυτών.
Στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, αντίστοιχες περιπτώσεις αποτελούν τα οικόπεδα πέριξ των στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», στα Γιαννιτσά, καθώς και στις περιοχές «ΚΑΡΑΜΑΝ», «ΝΤΕΡΕ» και «ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ» στην Έδεσσα. Ο Λάκης Βασιλειάδης, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έχει πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων για το θέμα, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.


Για μία ακόμα φορά διαφαίνεται ότι πολιτική βούληση της Κυβέρνησης είναι η οριστική λύση σε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς πολίτες στην Πέλλα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών είναι η δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει διαδικασίες ρύθμισης κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων που τα διαχειρίζονται. Ο σχεδιασμός από τη Νέα Δημοκρατία για την οριστική επίλυση του ζητήματος υπήρχε πριν ακόμα την ανάληψη της διακυβέρνησης, ωστόσο οι ενέργειες έχουν καθυστερήσει λόγω των έκτακτων προτεραιοτήτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση. Με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό, αναμένονται νομοθετικές παρεμβάσεις έως το τέλος του έτους.
Άλλωστε από το 2014, ξανά με Υπουργό Οικονομικών τον κ. Χρ. Σταϊκούρα, η Νέα Δημοκρατία είχε θέσει σε διαβούλευση σχετικό νομοσχέδιο το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ προς ψήφιση στη Βουλή, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με την τότε διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τελικώς τις πρόωρες κάλπες και την αλλαγή Κυβέρνησης, δεν επέτρεψαν τη συζήτησή του.
Από την πλευρά του ο Βουλευτής θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να εργάζεται με συνέπεια και μεθοδικότητα, έως ότου υπάρξει οριστική και δίκαιη επίλυση του ζητήματος αυτού που βασανίζει πολλές οικογένειες, οι οποίες συχνά βρέθηκαν «κληρονόμοι» μιας χρόνιας κατάστασης που δεν μπορούν να ρυθμίσουν.