Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» προσκαλεί το φιλαναγνωστικό κοινό στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, «Το χρώμα της απιστίας» (εκδ. Καλειδοσκόπιο). Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα, στο χώρο του θερινού σινεμά στην Έδεσσα.

-Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δρ Χρήστος Μπιμπίτσος, συμβουλευτικός ψυχολόγος-συγγραφέας.
-Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι Σωτήρης Δραγούμης και Παντελής Κιοσές.
-Ήχοι από ακορντεόν θα κλείσουν την εκδήλωση.

Με προσοχή, προφύλαξη, σεβασμό και κατανόηση στο χώρο του θερινού σινεμά, δίπλα στους καταρράκτες της Έδεσσας και με θέα τον κάμπο της πόλης, τηρουμένων των απαραίτητων αποστάσεων και λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Το νέο βιβλίο του συγγραφέα-δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, «Το χρώμα της απιστίας» κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Άραγε το είδωλό μας αποτελεί πάντα το πιστό μας αντίγραφο; Μήπως υπάρχουν στιγμές που επαναστατεί με μορφασμούς και σκιρτήματα, κι εμείς απλώς πιστεύουμε πως είναι κάποιο σκέρτσο του καθρέφτη μας; Πόσες φορές κιοτέψαμε σαν το κοιτάξαμε στα μάτια και ρίξαμε το βλέμμα μας αλλού;
Ο Κωνσταντίνος, συγγραφέας επί χρόνια, έμαθε να βουτά την πένα του στο μελανοδοχείο των Θεών και των Δαιμόνων.
Για όλους φαντάζει παρανοϊκός. Αυτός όμως αρνείται να κρίνει και να ερμηνεύσει τα συμβάντα της ζωής. Μ’ ένα γερό μακροβούτι στα κατάβαθα της συνείδησής του, απολαμβάνει τον έρωτα, το πάθος, την περιπέτεια, τη γνώση και τα καμώματα της μοίρας. Βιώνει την ευτυχία και την τραγωδία σαν αδελφές που εναγκαλίζονται καθημερινά στο ταξιδιάρικο μυαλό του. Μια νύχτα απιστεί απέναντι στο είδωλό του και το εγκαταλείπει.


Η φυγή απ’ τη συμβιβασμένη ζωή του φαντάζει ως η μόνη λύση. Επιλέγει τη Ρωσία των τσάρων. Περιπλανιέται στις παγωμένες στέπες της, στα χιονισμένα τοπία της Σιβηρίας, αγαπά, αγαπιέται, βασανίζεται, δικάζεται, φυλακίζεται, ονειρεύεται και μια μέρα απελευθερώνεται. Τότε επανασυνδέεται με το είδωλό του και δίχως ενοχές χρωματίζει την απιστία του απέναντί του… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)