Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς κατελήφθησαν τη στιγμή που ο αλλοδαπός, διέθεσε στον ημεδαπό έναντι χρηματικής αμοιβής, 1.750 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 35.000 τεμάχια τσιγάρων) και 50 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Στην κατοχή του αλλοδαπού άνδρα βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό 3.410 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες αγοραπωλησίες λαθραίων τσιγάρων. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 75 φιάλες με συνολικά 37,5 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία επίσης δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

 

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης Συνελήφθη χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Καβάλας, για ληστεία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή.
Εξιχνίαση κλοπής Συνελήφθη χθες (24 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας μία ημεδαπή γυναίκα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος συνεργού της, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές το απόγευμα ενεργώντας από κοινού, μπήκαν σε κατάστημα ημεδαπού στη Βέροια και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το κατάστημα χρηματικό ποσό 400 ευρώ.