ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ
Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, εορτή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, τελέσθηκε Αρχιερατική Αγρυπνία στο πανηγυρίζον φερώνυμο παρεκκλήσιο της ενορίας Αγ. Φιλίππου στο χωριό Θηριόπετρα. Χοροστάτησε και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αλμωπίας κ. Στέφανος, ενώ μετείχαν ο εφημέριος του χωριού Αρχιμ. Παΐσιος Παπασωτηρίου, ο Οικονόμος π. Σάββας Μπιζιρτζάκης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αναλήψεως Θεοδωρακίου και ο διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Θεόδωρος Παρτσανάκης.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ
Έψαλαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως με χοράρχη τον καθηγητή του τμήματος Αριδαίας, κ. Απόστολο Χατζηγρηγορίου, και οι ιεροψάλτες της ενορίας.
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη διάκριση του Αγίου και την σπουδαιότητα αυτού του χαρίσματος.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ
Ευχήθηκε δε στους πιστούς, όπως αυτοί τίμησαν τον άγιο Παΐσιο, έτσι και αυτός να τους τιμήσει και να τους κάνει μιμητές του. Ευχήθηκε επίσης στον εορτάζοντα Προϊστάμενο της ενορίας, Αρχιμανδρίτη Παΐσιο, να ομοιάσει στον άγιό του.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΘΗΡΙΟΠΕΤΡΑ
Τις τοπικές αρχές εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της κοινότητος, κ. Ευάγγελος Ουργαντζόγλου, ενώ παρέστη και ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Θηριόπετρας «Μέγας Βασίλειος», κ. Νεκτάριος Γαλανόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα