Την Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 17:30 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίδειξη πάλης ΜΜΑ από τους μαθητές του Γιώργου Ψαθά στην αίθουσα γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας. Πλήθος κόσμου ήλθε να παρακολουθήσει την επίδειξη, γονείς και ιδίως νεολαίοι. Στην επίδειξη προσήλθε και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου. Η επίδειξη ήταν εντυπωσιακή με αποκορύφωμα τον τελικό όπου στέφθηκε νικητής, μετά από μια δύσκολη πάλη, ο Γιώργος Γλούφτσης.

Παρακάτω ο Προπονητής Γιώργος Ψαθάς μας παραχώρησε μια συνέντευξη έτσι ώστε να μάθουμε για το άθλημα ΜΜΑ που σιγά-σιγά γίνεται δημοφιλές στην πόλη μας.

Τάσος Δούκλης : –  Βρισκόμαστε με τον προπονητή ΜΜΑ Γιώργο Ψαθά ο οποίος θα μας περιγράψει το άθλημα ΜΜΑ.

DSC06762

Γιώργος Ψαθάς : – Είναι ένα αρχαιοελληνικό άθλημα, το γνωστό παγκράτιο, το οποίο έχει κυκλοφορήσει η Αμερική και η Ευρώπη και ονομάζεται σήμερα ΜΜΑ. Είναι πάλη υποταγής.

 

Τ.Δ. : – Από τι ηλικία μπορεί κάποιος-α να ασχοληθεί με το άθλημα αυτό;

 

Γ.Ψ. : – Από 6 ετών μέχρι πολύ μεγάλη ηλικία όσο νοιώθει δυνατός και υγιής.

 

Τ.Δ. : – Τι θα παρακολουθήσουμε σήμερα;

 

Γ.Ψ. : – Θα παρακολουθήσουμε μια επίδειξη από τα παιδιά, δηλαδή θα παλέψουνε μεταξύ τους όπου αρχικά θα είναι παιδιά που ασχολούνται δύο χρόνια και στη συνέχεια πιο έμπειροι και επαγγελματίες.

 

Τ.Δ. : – Θα έχουμε στο εγγύς μέλλον αγώνες;

 

Γ.Ψ. : – Το καλοκαίρι θα έχουμε δεύτερη επίδειξη και θα γίνουν κάποιοι αγώνες. Θα έλθουν επαγγελματίες από Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπου θα τους καλέσει η δική μας ομοσπονδία. Θα είναι πάλη υποταγής και όλος ο κόσμος μπορεί να έλθει και να παρακολουθήσει.

 

Τ.Δ. : – Μπορούμε να πούμε κάποια λόγια για το άθλημα, χρησιμοποιούνται χέρια, πόδια συνδυασμός αυτών; Έχει σχέση επί παραδείγματι με την Ελληνορωμαϊκή πάλη;

 

Γ.Ψ. : – Είναι μιξάρισμα πολεμικών τεχνών, άρα είναι πολύ καλή αυτοάμυνα διότι είναι πλήρες το χτύπημα που κάνεις. Το άθλημα θα πρέπει να το γνωρίσεις διότι ως άθλημα είναι παρεξηγημένο. Βεβαίως έχει σχέση και με την Ελληνορωμαϊκή πάλη, όπως είπα και παραπάνω είναι συνδυασμός πολλών ειδών πάλης και κυρίαρχο ρόλο παίζει το παγκράτιο.

 

Τ.Δ. : – Πως θα μπορούσε κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας, ενδιαφερόμενοι, γονείς για τα παιδιά τους για να ασχοληθεί με το άθλημα ΜΜΑ;

 

Γ.Ψ. : – Βρισκόμαστε στο 2 Γυμνάσιο και συγκεκριμένα στην αίθουσα του γυμναστηρίου. Μας το έχει παραχωρήσει ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου και τον ευχαριστούμε θερμά. Όποιος-α θέλει να επικοινωνήσει μαζί μας μπορεί να έλθει από εδώ από τις 16:00 το απόγευμα μέχρι το βράδυ καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

DSC06765 DSC06769 DSC06770 DSC06775 DSC06780 DSC06781 DSC06778 DSC06782 DSC06784 DSC06789 DSC06790 DSC06793 DSC06795 DSC06799 DSC06797 DSC06802 DSC06803 DSC06804