Ανάσα για χιλιάδες άτομα με διαβήτη Τύπου 2, ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ, αποτελεί η νέα τροποποίηση της κοινής Υπουργικής Απόφασης «Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.)» του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) με αριθμό ΦΕΚ 1561 τεύχος Β΄,  που δημοσιεύτηκε στις 21/06/2013.

 

ΔΙΑΒΙΤΙΣΜετά από τους αλλεπάλληλους αγώνες της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, με συνεχείς οχλήσεις προς το Υπουργείο Υγείας και τους αρμοδίους,  κατάφερε να συναντηθεί με τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Μάριο Σαλμά, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας τη μηδενική συμμετοχή στα αναλώσιμα των ατόμων με διαβήτη Τύπου 2. Γεγονός που θεωρούμε εντελώς απαραίτητο για τους πάσχοντες στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση, μιας και ήταν αρκετοί εκείνοι οι οποίοι, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούσαν να προμηθευτούν τα αναγκαία για την αντιμετώπιση της πάθησή τους,  με δυσάρεστες,  όχι μόνο για τους ίδιους και τη ζωή τους, αλλά και για το ίδιο το κράτος, προεκτάσεις.

 

Σύμφωνα με τη νέα τροποποίηση, τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 έχουν πλέον μηδενική συμμετοχή (0%) στα αναλώσιμα που προμηθεύονται κάθε μήνα (ταινίες μέτρησης και σκαρφιστήρες).

 

Στο σημείο αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματίων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Σαλμά για την κατανόηση των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν τα άτομα με διαβήτη της χώρας, απόρροια της πάθησής τους καθώς και για την πρόθεσή του να σταθεί δίπλα μας στην προσπάθεια  της Ομοσπονδίας για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των πασχόντων.

                                                                            

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Πρόεδρο της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ κα Αθανασία Καρούνου (κιν. 6932 712229).