130711_Ekprosopoi_PaDee_stin_PKMΤον Πρόεδρο και τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε – World Hellenic Inter – Parliamentary Association- W.H.I.A.),συνοδευόμενους από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ- HELEXPO και πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) Τάσο Τζήκα, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στην έδρα της Περιφέρειας.

Η επίσκεψη του Προέδρου Ιωάννη Πανταζόπουλου και των μελών του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ελληνικής Ομογένειας από 27 χώρες, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Πα.Δ.Ε.Ε., με στόχο τη σύσφιγξη των σχέσεων της Ομογένειας με την Ελλάδα και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας.

Ο ΠεριφερειάρχηςΚεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας καλωσόρισε την αποστολή της Πα.Δ.Ε.Ε. και έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική δραστηριότητα και το αναπτυξιακό έργο που υλοποιείται στην ΠΚΜ. Επεσήμανε τους βασικούς αναπτυξιακούς στόχους της ΠΚΜ στους πιο δυναμικούς τομείς της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, η εκπαίδευση, οι νέες τεχνολογίες και οι επιχειρήσεις αιχμής με στόχο την εξωστρέφεια και τη βελτίωση των δομών στήριξης της επιχειρηματικότητας. Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι Έλληνες της Ομογένειας είστε η δύναμή μας. Μιλάω ειλικρινά όταν λέω ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται φίλους και αδερφούς και εσείς είστε και τα δύο. Αδέρφια εξ αίματος και φίλοι γιατί είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό. Μπορείτε να επιτύχετε πολλά σε ζητήματα που αφορούν στη διεθνή εικόνα της Ελλάδας. Το κεντρικό ζητούμενο σήμερα στον τόπο μας είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξησημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. και τη ΔΕΘ-HELEXPO για την πρωτοβουλία διοργάνωσης επιχειρηματικού forum συνεργασίας, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των πιο δυναμικών επιχειρηματικών φορέων της ελληνικής οικονομίας και τους διαβεβαίωσε σχετικά με την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθεια αυτή, στη βάση μιας τακτικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού Ιωάννης Πανταζόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη. “Γνωρίζουμε τις αναπτυξιακές σας προσπάθειες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και εκτιμούμε ιδιαίτερα το έργο που υλοποιείτε” υπογράμμισε ο κ. Πανταζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο όραμα δημιουργίας επιχειρηματικών δικτύων της Ομογένειας και την πρόθεση της Πα.Δ.Ε.Ε. να αξιοποιηθεί η Κεντρική Μακεδονία ως βάση ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών με την Ομογένεια.