Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Υπηρετούμε την Ανάπτυξη με όλες τις δυνάμεις μας

 

Φωτογραφία ΑρχείουΜε την συζήτηση νέων έργων που έχουν σχέση με το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας θα συνεχιστούν οι εργασίες της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την προσεχή Τρίτη 27/8, με εισηγητή τον Ανιτπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγρμματισμού της ΠΚΜ  κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

 

Πρόκειται για εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία αποδεικνύει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων  στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, πριν από τη σύντομη διακοπή των καλοκαιρινών διακοπών, είχαν συζητηθεί και εγκριθεί αναπτυξιακά έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.850.000 ευρώ (συντήρηση οδικού δικτύου, διευθέτηση και καθαρισμός ρεμάτων, αποκατάσταση γεφυρών, κ.ά.).

 

Τα νέα έργα που πρόκειται να συζητηθούν στην Οικονομική Επιτροπή είναι:

 

·        Έγκριση διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πέλλας για το έτος 2013», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

·        Έγκριση διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «Επισκευή οδοστρώματος τμημάτων οδού Νερόμυλων-Φούστανης», προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

·        Διακήρυξη δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση δρόμων οικισμών Αλμωπίας – Έδεσσας – Γιαννιτσών», προϋπολογισμού 184.000 ευρώ.

·        Έγκριση διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «Επισκευή Οδού Γιαννιτσών-Αραβησσού», προϋπολογισμού 195.000 ευρώ

·        Έγκριση διακήρυξης δημοπράτησης του έργου «Συντήρηση τμημάτων οδοστρώματος επαρχιακής οδού Σκύδρα-Ριζό-Όρια Π.Ε. Ημαθίας (Β’ Φάση)», προϋπολογισμού 195.000 ευρώ.

 

Ο συνολικός προϋπολογισμός των αναπτυξιακών έργων την δημοπράτηση των οποίων πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή ξεπερνά τις 910.000 ευρώ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά: «Τόσο τα έργα που εγκρίθηκαν στην προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή, όσο και αυτά που θα συζητηθούν μεθαύριο καλύπτουν σημαντικές και επείγουσες ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Όπως φαίνεται από την γεωγραφική κατανομή των έργων, καλύπτουμε ισόρροπα και τους τέσσερις Δήμους  ενώ, παράλληλα, δίνουμε προτεραιότητα σε έργα επείγουσας σημασίας όπως είναι η πολιτική προστασία και η ασφάλεια του οδικού δικτύου. Θα ήθελα, για ακόμη μία φορά, να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα που υποστηρίζει αυτόν τον γρήγορο ρυθμό προγραμματισμού και υλοποίησης της περιφερειακής ανάπτυξης, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που αγωνιούν για την ανάπτυξη της Περιφέρειας και με την σχολαστική εργασία τους προάγουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα στελέχη των υπηρεσιών μας που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτάχυνση των διαδικασιών ωρίμανσης και υλοποίησης των έργων. Η Περιφέρεια υπηρετεί τις ανάγκες, τα συμφέροντα και μία βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας».