ευΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή δε θα μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της το Νοέμβριο εάν το ΕΚ δεν εγκρίνει συμπληρωματικό και διορθωτικό προϋπολογισμό ύψους 2,7 δισ. αυτή την εβδομάδα, επεσήμανε ο Πρόεδρος Schulz στους ευρωβουλευτές. Ο κ. Schulz ανέφερε ότι είχε προειδοποιηθεί για την επικείμενη έλλειψη μετρητών από τον Πρόεδρο της Επιτροπής José Manuel Barroso σήμερα το πρωί.

Ο Πρόεδρος Schulz είπε ότι εάν  το Συμβούλιο μπορούσε να προτείνει μία πρόταση συμπληρωματικού προϋπολογισμού εγκαίρως, τότε η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ θα μπορούσε να την ελέγξει την Τρίτη το βράδυ και ενδεχομένως να προτείνει να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ο Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι το ΕΚ ήταν από πριν προετοιμασμένο να εγκρίνει τον εν λόγω συμπληρωματικό και διορθωτικό προϋπολογισμό (Αριθ. 6). Όμως, το Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη τη δεδομένη στιγμή και τώρα επιθυμεί την έγκρισή του με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πρόσθεσε. 

Αλλαγές στην ημερήσια διάταξη

Οι ψηφοφορίες της Τρίτης της έκθεσης Böge σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και της έκθεσης La Via για την ενίσχυσή του εν λόγω Ταμείου ώστε να αυξηθούν τα κονδύλια που διατίθενται στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία αναβάλλονται, αφού δεν υιοθετήθηκαν από την επιτροπή Προϋπολογισμών.