Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον

 

Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση – Οι δυνατότητες για τη Μητροπολιτική Περιοχή των Αθηνών / Οι δυνατότητες του Πειραιά ως Λιμάνι Ανάπτυξης

 

Αθήνα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014
Πειραιάς, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

 

ανΤο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την τους Δήμους Αθηναίων και Πειραιώς και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, διοργανώνουν Περιφερειακό Συνέδριο στην Αθήνα και στον Πειραιά στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2014 αντιστοίχως, με θέμα “Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον.

 

Το συνέδριο απευθύνεται στους πολίτες, τις Αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Αττικής και εγγράφεται στο πλαίσιο της θεσμικής ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών του Μαΐου του 2014.

 

Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Δήμαρχοι Αθηναίων και Πειραιώς, Αντιπεριφερειάρχες Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών και κοινωνικών επιχειρήσεων.

 

Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου και ώρα 13:30-16:45 θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84 (Πειραιώς 100, Τεχνόπολις) συνέδριο στο πλαίσιο του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου με θέμα “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση – Οι δυνατότητες για τη Μητροπολιτική Περιοχή των Αθηνών”. Εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκο Χρυσόγελο, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, Θοδωρή Σκυλακάκη και Γιώργο Παπανικολάου. Το λόγο θα λάβει επίσης ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα JanVersteegκαι νέοι επιχειρηματίες. Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου. Τις εργασίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00-14:20 θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στο Αμφιθέατρο της Ελληνογαλλικής Σχολής SaintPaul(Κουντουριώτου 229-231) συνέδριο με θέμα “Περιφερειακή Ανάπτυξη και Απασχόληση – Οι δυνατότητες του Πειραιά ως Λιμάνι Ανάπτυξης”. Ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος θα απευθύνει εισαγωγική ομιλία. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Στέφανος Χρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης. Ομιλητές θα είναι τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Θοδωρής Σκυλακάκης και Νίκος Χρυσόγελος. Το λόγο στη συνέχεια θα λάβουν ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα JanVersteegκαι εκπρόσωποι νεοφυών και κοινωνικών επιχειρήσεων. Τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Οι εκδηλώσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό.