1Την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Μαρτίου 2014, η Επιτροπή Περιφερειών (ΕτΠ) και η Περιφέρεια Αττικής θα καλωσορίσουν περισσότερους από 800 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 300 μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. και άλλους τοπικούς και περιφερειακούς πολιτικούς αξιωματούχους.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, σε τρεις συνεδρίες υψηλού επιπέδου, θα συζητήσουν για την πρόοδο της υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ανάπτυξη και την εργασία. Η ΕτΠ θα παρουσιάσει και τη Διακήρυξη των Αθηνών, με προτάσεις για το μέλλον της Στρατηγικής “Ευρώπη 2020”.

 

Το Σάββατο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςJoseMannuelBarroso, Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών RamónLuisValcárcelκαι ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα καταθέσουν τις απόψεις τους για το μέλλον της Ευρώπης. Η εν λόγω συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ).

 

Θα βρείτε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα της Διάσκεψης στην ιστοσελίδα www.cor.europa.eu/athens2014 

 

 

Συμμετοχές

 

Όλοι οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες έχουν λάβει ένα προσωπικό μήνυμα με ένα barcode για τη διαπίστευσή τους στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει το εν λόγω μήνυμα, παρακαλούμε να προσκομίσετε το Διαβατήριο ή την Ταυτότητά σας στη γραμματεία υποδοχής του Μεγάρου, προκειμένου να λάβετε τη διαπίστευσή σας (badge)

 

Δεδομένου ότι περισσότεροι από 800 συμμετέχοντες αναμένεται να παρευρεθούν στην εκδήλωση και λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας από τις Ελληνικές Αρχές, παρακαλούμε όλους τους συμμετέχοντες να προσέλθουν εγκαίρως στο χώρο, ει δυνατόν 45-60 λεπτά πριν την έναρξη των συνεδριάσεων. Αυτό θα επιτρέψει την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας των εγγραφών και θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε τους συναδέλφους σας και να επισκεφθείτε την Έκθεση της Διάσκεψης στο Φουαγιέ του Μεγάρου, Μούσες.

 

Περισσότερες πρακτικές πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Διάσκεψης  www.cor.europa.eu/athens2014

 

 

Η Διάσκεψη Online

 

Οι συνεδριάσεις της Διάσκεψης θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.cor.europa.eu/athens2014. Οι κύριες τοποθετήσεις και συζητήσεις θα εγγραφούν, επίσης, σε βίντεο και θα διατεθούν online μετά το πέρας της εκδήλωσης.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να εκφράσουν τα σχόλιά τους και τις απόψεις τους σχετικά με τη Διάσκεψη, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό Twitter (#EUregions).