Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Μας ενδιαφέρει οι δράσεις του προγράμματος να συνδέονται άμεσα με την τοπική αγορά και μία βιώσιμη προοπτική απασχόλησης

Συνεδρίαση-Αναταση Στην Πελλα-1Η 8η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Ανάταση στην Πέλλα» πραγματοποιήθηκε σήμερα (1/4) υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Αναπτυξιακού Σχεδιασμού – Προγραμματισμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη υλοποιεί την πράξη «Δίκτυο Προώθησης Ανέργων στην Απασχόληση μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων». Περιλαμβάνει δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης μέσω κατάρτισης και τοποθέτησης των καταρτιζομένων σε επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης στελέχη της Αναπτυξιακής Πέλλας, εκπρόσωπος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αρμόδιοι υπάλληλοι των Δήμων Έδεσσας, Πέλλας, Σκύδρας και Αλμωπίας και των ιδιωτικών εταιριών που συμμετέχουν ως εταίροι στο πρόγραμμα. Στις εργασίες συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πέλλας κ. Γεώργιος Ανδρεάδης.

Συνεδρίαση-Αναταση Στην Πελλα-2Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης του προγράμματος και αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος με στόχο την εντατικοποίηση της εφαρμογής. Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση των Εταίρων σχετικά με τον επιτόπιο έλεγχο επαλήθευσης που διενεργήθηκε από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία τον περασμένο Ιανουάριο και Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας την καλή και πιστή εφαρμογή. Ακόμη, συζητήθηκε η ενεργοποίηση στοχευόμενων δράσεων για ένταξη ωφελούμενων στην απασχόληση.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης σχολιάζοντας τη συνεδρίαση δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την υλοποίηση του Προγράμματος το οποίο έχει μία ουσιαστική και σημαντική συμβολή στην ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Δεν είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται στα «χαρτιά», αλλά περιλαμβάνει την κατάρτιση και πιστοποιημένη εξειδίκευση, σε θέσεις εργασίας επιχειρήσεων της Πέλλας, πολλών ανέργων της περιοχής μας. Οι περισσότεροι είναι νέοι, με καλές σπουδές και μέσω του προγράμματος αποκτούν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία η οποία θα αποτελέσει βασικό εφόδιο για την περαιτέρω εξέλιξή τους».