SPI_5417Η Κική Παπαδάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Ο πατέρας της Γιώργος Παπαδάκης, υπαλλήλος Δ.Ε.Η., κατάγεται από την Άψαλο και η μητέρα της Λίνα Δούμου από την Αγία Φωτεινή. Ο αδελφός της Μιχάλης Παπαδάκης υπηρετεί στην Ελληνική αστυνομία.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδαγωγική και στις Νέες Τεχνολογίες(MEd) ως Υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), καθώς και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (MSC). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ (PHD) Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Δια Βίου Μάθησης. Διαθέτει πτυχία στη γραφή Braille και στη Νοηματική Γλώσσα.
Έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στους εξής τομείς: Πολυπολιτισμική Συμβουλευτική, Διαχείριση Κινδύνων, Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (H.R.M. & D.), Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών, Επαγγελματική Συμβουλευτική και Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας.
Η επαγγελτικής της εμπειρία αφορά όλο το φάσμα της δια βίου μάθησης-εκπαίδευσης: Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε), Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε, Α.Τ.Ε.Ι. , Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.), Ευρωπαϊκά Προγράμματα για μετανάστες, Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εργαστεί επισταμένα με την υποστήριξη έγκλειστων κρατουμένων σε φυλακές, ανήλικων παραβατών, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, γυναικών, μακροχρόνια ανέργων και μονογενεϊκών οικογενειών.
Έχει διαρκή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και είναι εγγεγραμμένη σε επιστημονικά μητρώα-ενώσεις, ενώ παράλληλα επιχειρεί επιστημονικές δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά.
Στα ευρύτερα ενδιαφέροντά της συγκαταλέγεται η αγάπη της για τη σωστή χρήση και σύνταξη της ελληνικής γλώσσας, η υποστήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας και η λογοτεχνία. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στους παγκόσμιους αγώνες SPECIAL OLYMPICS.