1Ιδιαιτέρως εγκάρδια ήταν η ατμόσφαιρα στην πολιτική ομιλία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρίτσου και οι εκτιμήσεις των προσκεκλημένων για το εκλογικό αποτέλεσμα συνέκλιναν προς την ίδια κατεύθυνση: Τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει τη δυναμική του συνδυασμού “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια”  και ουδείς αμφισβητεί πλέον ότι τα άφθαρτα και κρυστάλλινα στελέχη του αποτελούν τη μόνη επιλογή για την Πέλλα του μέλλοντος και της ανάπτυξης. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στην, μεστή νοημάτων, ομιλία του αναφέρθηκε στην πλήρη και παντελή απουσία της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας από τα προβλήματα του τόπου  και τόνισε, επικαλούμενος αδιάσειστα επιχειρήματα, ότι κυριολεκτικά τίποτα δεν έγινε στη διάρκεια των 3,5 χρόνων της θητείας της. 

Η απερχόμενη διοίκηση” τόνισε ο κ. Ανδρίτσος ” κόβει κορδέλες και εγκαινιάζει έργα που ήταν ήδη στο στάδιο της εκτέλεσης, όταν ανέλαβε καθήκοντα και τίποτα από τα ελάχιστα που έγιναν στο νομό μας δεν σχεδιάστηκε από εκείνη”

2Ο κ. Ανδρίτσος αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του συνδυασμού “Περιφέρεια Πρωταθλήτρια” για την κατασκευή 

έργων και υποδομών που να αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πέλλας στη γεωργία, τη μεταποίηση, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το εμπόριο και τις μεταφορές. Αναφέρθηκε στο  « Σύμμαχο του Επιχειρηματία», μια αυτόνομη υπηρεσία που θα αποτελείται από εξειδικευμένα στελέχη και θα παρέχει κάθε είδους διευκόλυνση σε επιχειρηματίες. 

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης μίλησε για την τριτοκοσμική κατάσταση των δρόμων, την απουσία διαγραμμίσεων, φωτισμού, σηματοδότησης. Αναφέρθηκε στις πλημμύρες στο τμήμα του δρόμου Γιαννιτσών- Πέλλας, μετά από ισχυρή βροχόπτωση και τους κινδύνους για οδηγούς και οχήματα. 

3“Το μόνο ευχάριστο από τις εξαγγελίες που έκανε την περασμένη Παρασκευή ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης είναι ο κάθετος άξονας που θα μας συνδέσει με την Εγνατία οδό, εάν βεβαίως ο Κοπανός μετακομίσει από την Ημαθία στην Πέλλα” είπε ο κ. Ανδρίτσος σχολιάζοντας την “εξαγγελία” από τον  ανθυποψήφιό του ενός έργου που αποτελεί επίτευγμα άλλου νομού.  “Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Πέλλας που δεν διεκδίκησαν τη σύνδεση του Νομού με την Εγνατία οδό”, τόνισε εμφατικά.

Όπως επισήμανε ο κ. Ανδρίτσος η απερχόμενη διοίκηση παρουσιάζει ως δικό της επίτευγμα έργα που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ όπως στην περίπτωση της παράκαμψης Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας.

4Τέλος ο Γιάννης Ανδρίτσος ζήτησε να φωτισθούν αδιευκρίνιστες πλευρές του δημόσιου βίου της περιφερειακής αρχής ρωτώντας: Εάν υπάρχουν νομικές εκκρεμότητες και ποινικές διώξεις, σε βάρος ποίων και σε τι αφορούν. Γιατί καθυστερεί η ανακοίνωση του πορίσματος των εκκαθαριστών για την ΕΥΡΩΑΠ και το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλάν, γιατί άλλαξαν τρείς φορές οι ορκωτοί λογιστές και ποιοι τους ήλεγχαν.  Με ποιά κριτήρια η απερχόμενη διοίκηση εντάσσει και απεντάσσει έργα, διαλύει συμβάσεις και πληρώνει υπέρογκα ποσά για αποζημιώσεις σε εργολάβους; Γιατί οι δαπάνες για τον αποχιονισμό είναι υπέρογκες (250.000 ευρώ) την περίοδο 2013-2014 όταν οι θερμοκρασίες το Χειμώνα έφθαναν τους 15 – 19 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον ο κ. Ανδρίτσος έθεσε ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα κρατικών αυτοκινήτων, την εμπλοκή .σε ατύχημα, την κυκλοφορία τους με συμβατικές κι όχι κρατικές πινακίδες. Και τέλος διερωτήθη τι συμβαίνει με τα μηχανήματα της Νομαρχίας, σε ποιους εκμισθώνονται χωρίς να ερωτώνται τα συλλογικά όργανα και που πηγαίνουν τα έσοδα.

5Ο Γιάννης Ανδρίτσος ξεκαθάρισε ότι όσο ήταν περιφερειακός σύμβουλος ουδέποτε αξιοποιήθηκε σε κάποια επιτροπή ενώ τεχνιέντως τον κρατούσαν μακριά από όλα τα πεπραγμένα της αντιπεριφέρειας επειδή «έβλεπε τα προφανή και ζητούσε εξηγήσεις για τα ανεξήγητα».

Ο κ. Ανδρίτσος έκλεισε λέγοντας ότι η Πέλλα δεν ωφελείται από λαϊκισμούς και λόγια του αέρα. Η νέα Ευρώπη των περιφερειών απαιτεί ανθρώπους άφθαρτους, καθαρούς που θα βάλουν τέλος στο κατεστημένο και την αλαζονεία.

6

7

8