1

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Μετά τον σεισμό 7,8 Ρίχτερ που έγινε το 1997 στην Κίνα, ένα ανθρακωρυχείο κατέρρευσε, ενώ μαζί του θάφτηκαν 78 εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα μπάζα.

Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι μετά από 17 χρόνια βρέθηκε ο μοναδικός επιζών, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει κάτω από τα συντρίμμια του ανθρακωρυχείου.

Ο άτυχος ανθρακωρύχος κατάφερε να επιζήσει επειδή ένας αεραγωγός είχε ακόμα επαφή με την επιφάνεια και έτσι ανέπνεε οξυγόνο.

Για τροφή χρησιμοποίησε όλο το απόθεμα ρυζιού και νερού που υπήρχαν ακριβώς για την περίπτωση ατυχήματος αλλά και τρώγοντας ποντίκια και βρύα τα οποία ήταν και η μόνη πηγή βιταμινών για τα… 17 χρόνια εγκλωβισμού του.

Σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας του ο Κινέζος ανθρακωρύχος παρά την σωματική του καταπόνηση άλλα και το τεράστιο ψυχολογικό στρες κατάφερε να κάνει σωστή ταφή και στους 78 νεκρούς συναδέλφους του!

Ο γεράκος με την τεράστια αντοχή, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, φανερά εξασθενημένος σωματικά άλλα και ψυχικά!

Μάλιστα ο κύριος Τσόνγκ, είναι υποψήφιος για μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, αφού η μεγαλύτερη περίοδος επιβίωσης κάτω από τέτοιες συνθήκες ήταν 142 μέρες από τον Άγγλο, Τζόφ Σμίθ.

πηγή Aftodioikisi.gr

2