Με οριακό προβάδισμα φαίνεται ότι επικρατεί στη μάχη για την περιφέρεια της Αττικής η Ρένα Δούρου, που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι του νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού. Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο ήταν σκληρή και εξελίχθηκε στο απόλυτο ντέρμπι της εκλογικής βραδιάς. Λίγο πριν από τις 2.30, ο κ.Σγουρός, παραδεχόμενος ουσιαστικά την ήττα του, συνεχάρη την κυρία Δούρου.

 

1

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στην περιφέρεια Αττικής, με καταμετρημένο το 57,08%, η Ρένα Δούρου προηγείται με 50,41% έναντι του 49,59% του Γιάννη Σγουρού. Η διαφορά τους μεταφράζεται σε περίπου 7.300 ψήφους.

Στη Θεσσαλία ο Κώστας Αγοραστός (ΝΔ) επανεκλέγεται με 55% έναντι του Νίκου Τσιλιμίγκα (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) με 45,24%.

Στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο Γιώργος Παυλίδης (ΝΔ) αναδείχθηκε νικητής με 54,73% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Αριστείδη Γιαννακίδη (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 45,27%.

Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης (ανεξάρτητος με υποστηρίξη ΝΔ) επανεκλέγεται με 58,67% έναντι του Οδυσσέα Βουδούρη (ΣΥΡΙΖΑ) με 41,33%.

Στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης (ΝΔ) με 55,81% κερδίζει τον Ευάγγελο Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) με 44,19%.

Στο Νότιο Αιγαίο ο Γιώργος Χατζημάρκος (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΝΔ) κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΠΑΣΟΚ).

Στο Βόρειο Αιγαίο η Χριστιάνα Καλογήρου (ΝΔ) κερδίζει τον απερχόμενο περιφερειάρχη Θανάση Γιακαλή.

Στα Ιόνια Νησιά νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας 61% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου (ΝΔ).

Στην Κρήτη επανεκλέγεται ο Σταύρος Αρναουτάκης (ανεξάρτητος προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) με 64,45% έναντι του Σεραφείμ Τσόκα (ΝΔ) με 35,55%.

Ο ανεξάρτητος Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία αναδεικνύεται μεγάλος νικητής στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με 70,92% έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη (ΝΔ) με ποσοστό 29,08%.

Ο ανεξάρτητος Θεόδωρος Καρυπίδης αναδείκνυεται νικητής στη Δυτ. Μακεδονία με 56,65% έναντι του απερχόμενου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή (ΝΔ).

Ο ανεξάρτητος Απόστολος Κατσιφάρας επανεκλέγεται με 51,53% έναντι του Ανδρέα Κατσανιώτη (ΝΔ) με 48,47%.

Οι νικητές στους μεγαλύτερους δήμους

Ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα (52,29%), ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη (58,39%), ο Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) στην Πάτρα (62%), ο Απόστολος Καλογιάννης (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) στη Λάρισα (54%), ο Αχιλλέας Μπέος στον Βόλο (53%), ο Αναστάσιος Βάμβουκας (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) στα Χανιά (60%), ο Κωνσταντίνος Νικολούζος (ΣΥΡΙΖΑ) στην Κέρκυρα (58%) και ο Θωμάς Μπέγκας (ανεξάρτητος με υποστήριξη ΔΗΜΑΡ) στα Ιωάννινα (58,40%), αναδεικνύονται νικητές στους δήμους τους.

Στον Πειραιά, ο Γιάννης Μώραλης λαμβάνει το 54,78% με καταμετρημένο, μέχρι στιγμής, το 18,54% των ψήφων.

Αμφίβολο είναι ακόμη το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς ο Β. Λαμπρινός κερδίζει τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Κουράκη με 60,80% αλλά καταμετρημένο μόλις το 14,02% των ψήφων.

 

πηγή : ethnos.gr